Mai RaDar: Két arc, két rabbi és kétezer év

2020. Július 22. / 10:14


Mai RaDar: Két arc, két rabbi és kétezer év

Radnóti Zoltán főrabbi, az újbudai zsinagóga vallási vezetője és Darvas István főrabbi, az OR-ZSE közösségének vezetője közös tanítása minden szerdán az interneten: ez a RaDar. A mai tanítás témája a lehető legaktuálisabb, ez a címe: „Áv hónap két arca". Találkozzunk és tanuljunk együtt online ma este 7-kor!


Mint megszokhattuk a karantén alatt, minden szerdán este 7 órától a ZOOM alkalmazás segítségével kaphatunk tanítást Radnóti Zoltán és Darvas István rabbiktól. 

Ma van Áv hónap elseje, a hagyomány szerint ezen a napon halt meg Mózes próféta testvére, Áron főpap. Ehhez kapcsolódik Darvas István előadása, aki a következő címmel ad tanítást: „Mózes árnyékában – Áron főpap járcájtja. Emlékekből fakadjon áldás! De milyen áldás?”. Radnóti Zoltán a Szentély Áv hónapban bekövetkezett lerombolása kapcsán ezt a kérdést járja körbe: „Meddig kell még gyászolni egy 2 évezredes tragédiát?”. Az esemény további részletei ide  kattintva olvashatók.

A helyszín a szokásos ZOOM szoba, amely itt elérhető. Meeting ID: 899 290 6955. Kapunyitás: 18 óra 45 perckor. Mindenkit szeretettel vár a két főrabbi és a közösség!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek