Maccabi-futók nyerték a Budapest Night Run félmaratont

2019. Augusztus 04. / 10:01


Maccabi-futók nyerték a Budapest Night Run félmaratont

A Budapest belvárosában szombat éjjel megrendezett félmaraton versenyen a férfiaknál is és a nőknél is egy-egy Maccabi-résztvevő volt a leggyorsabb:  a dél-afrikai Adam Lipschitz és az amerikai Leah Rosenfeld. Rajthoz állt a Maccabi legidősebb versenyzője, Shaul P. Ladany magyar származású holokauszttúlélő is.


A Generali Night Run Budapest keretében szombat éjjel rendezték meg a 15. Maccabi Európa Játékok félmaraton versenyszámát, amelyen az EMG Maccabi Men/Women indulói is részt vettek. Összesen több tucatnyi maccabis indult a több ezer résztvevő között, akiknek nagyszerű élményt jelentett, hogy teljes nyugalomban futhattak a rengeteg induló között. 

IMG_5483.jpg

A maccabisok számára az is hatalmas sikert jelentett, hogy a férfiak és nők között is egy-egy maccabis futó lett a leggyorsabb: a dél-afrikai Adam Lipschitz, a nőknél az amerikai Leah Rosenfeld. Adam Lipschitz a futás után azt mondta: fantasztikus élmény volt számára a verseny. A végén egy magyar futót hajrázott le, de a verseny közben arra is volt ideje, hogy megcsodálja a gyönyörűen kivilágított várost. És, mint mondta, a futás után nem pihenni fog, inkább elmegy bulizni. 

1fH8SFDAa3VpIApVfovdueM42Djjsx32s8LPpR0u.jpeg

A legnagyobb sztár a 82 éves Shaul P. Ladany volt, aki a német delegáció meghívottjaként vett részt a versenyen. A magyar származású Shaul Holocaust-túlélő, Budapestről deportálták 1944-ben. 1972-ben részt vett a müncheni olimpián az izraeli csapat tagjaként, és a terrortámadást is túlélte. Később egy olyan rekordot állított fel 50 mérföldes gyaloglásban, amit azóta sem tudtak megdönteni. Most pedig elindult a félmaratonon, sőt, valamivel több mint három óra alatt teljesítette is.

Forrás:www.emg2019.hu

#maccabiwfans  #maccabiworld  #maccabihun

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Izrael
Új miniszterek a Netanjahu-kormányban
2020. Január 06. / 09:28

Új miniszterek a Netanjahu-kormányban

Pályázatok
Horváth Dzsesszika: Iskolától a zsinagógáig
Megemlékezések
Botlatókő Szerb Antal emlékére Budapesten

Kommentek