Jövő hónapban lesz a Nagyfuvaros utcai zsinagóga centenáriuma

2022. Augusztus 25. / 12:50


Jövő hónapban lesz a Nagyfuvaros utcai zsinagóga centenáriuma

A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) Nagyfuvaros utcai körzete mindenkit szeretettel vár a nyolcadik kerületi zsinagóga 100 éves centenáriuma alkalmából rendezett ünnepségre szeptember 18-án, vasárnap délután 5 órától – írja a BZSH honlapja

A Józsefvárosban lévő zsinagógát 1922-ben alapították, a közösség azóta napi rendszerességgel tart ott reggeli és esti imát. A szeptemberi centenáriumi ünnepségen a vallási életben gazdag, patinás zsinagóga elmúlt száz évére emlékeznek. 

Két évvel ezelőtt a józsefvárosi önkormányzat által is támogatott Budapest100 elnevezésű rendezvénysorozat keretében az érdeklődők számára terveztek egy látogatást a nagy múltú zsinagógában, ám a 2020-as rendezvény az akkori járványhelyzet miatt sajnos elmaradt. A személyes látogatás élményét ugyan nem tudja helyettesíteni, de az alábbi, a józsefvárosi önkormányzat YouTube-csatornáján megosztott videó azért mégis szép képet ad a templom nem mindennapi miliőjéről. 

Nézzék meg a felvételt, s írják be a naptárba: a centenáriumi ünnepség szeptember 18-án, délután 5 órakor kezdődik a zsinagógában!

(Forrás: Bzsh.hu)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek