Jamie Lee Curtis ma Mátészalkán járt és fontos bejelentést tett

2021. Június 06. / 18:12


Jamie Lee Curtis ma Mátészalkán járt és fontos bejelentést tett

Meglátogatta a június 26-án nyíló mátészalkai Tony Curtis Emlékmúzeumot ma a világhírű hollywoodi színész ugyancsak világhírű leánya. Az amerikai színésznő – aki hosszabb ideje Magyarországon forgatja új filmjét – bejelentette, hogy kezdeményezi egy pénzügyi alap létrehozását a helyi zsinagóga felújítására.


Jamie Lee Curtis amerikai színésznő a Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést arról, hogy ma meglátogatta a június 26-án megnyíló Tony Curtis Emlékmúzeumot Mátészalkán, ahonnan a nagyszülei, Helen és Emanuel Schwartz annak idején emigráltak. (Az ő fiúk volt Bernard Schwartz, aki Tony Curtis néven lett világhírű filmszínész.)

jamie2.jpgForrás: Jamie Lee Curtis/Facebook

A színésznő elismerését fejezte ki az emlékmúzeumban látható kiállítás láttán, amely édesapja életéről és filmjeiről ad képet különböző fotók, kellékek, díjak révén. Jamie Lee Curtis megjegyezte:  mivel a most üresen álló mátészalkai zsinagógába jártak a felmenői, úgy döntött: a polgármesterrel együttműködésben közösségi gyűjtést kezdeményez az épület felújítására.

A színésznő a közelmúltban látogatást tett a budapesti Dohány utcai zsinagógában is, az erről szóló cikkünket ide kattintva olvashatják.

Forrás: Mátészalka polgármesterének Facebook-oldalaForrás: Mátészalka polgármesterének Facebook-oldala

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Mazsihisz hírek
A Mazsihisz több rabbija bekerült a Keresztény-Zsidó Tanácsba
Zsidó világ
Hunyadi tér: Tóra és esszencializmus; Báál a Tórában
Zsidó világ
Ma folytatódik a Hunyadi téri szabadegyetem