Előadás az üldözött zsidókat befogadó Velencéről a Héber Imre klubban

2024. Január 26. / 10:56


Előadás az üldözött zsidókat befogadó Velencéről a Héber Imre klubban

A középkorban az üldözött hittestvéreinket több itáliai város előfeltétel nélkül fogadta be. Ezt a témát járja körül Ádám Mária, az OR-ZSE Goldmark Kórusának vezetője és Villányi András fotóművész a Hegedűs Gyula utcai zsinagóga Héber Imre klubjában január 31-én, jövő szerdán délután fél 4-től. Előadásuk címe: A velencei zsidóság kialakulása a középkorban.

Firenze, Ferrara, Padova, Velence, Livorno – ezek voltak azok az itáliai városok, amelyek az üldözött zsidókat előfeltételek nélkül fogadták be a középkorban. Megérdemlik, hogy a budapesti Hegedűs Gyula utcai zsinagóga Héber Imre klubjában Ádám Mária karnagy és Villányi András fotóművész előadásokat szentel e városok és a zsidóság szorosan összefűződő kapcsolatának.

A velencei zsidóság kialakulása a középkorban című előadás január 31-én, szerdán délután fél 4-kor kezdődik a zsinagógában (cím: Hegedűs Gyula utca 3. szám). 

Meghallgathatják az előadókat a ZOOM internetes platformon is: ehhez az előadás előtt pár perccel kattintsanak ERRE A LINKRE

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek