Nyílt napok a zsidó egyetemen: jöjjenek,  csatlakozzanak, kérdezzenek!

2021. Január 04. / 14:20


Nyílt napok a zsidó egyetemen: jöjjenek, csatlakozzanak, kérdezzenek!

Az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) online nyílt napokat hirdet annak érdekében, hogy az érdeklődők a járványhelyzet korlátozásai között is közelebbről megismerkedhessenek képzésekkel. Az egyházi-felekezeti közösségszervező szak nyílt napja  január 13-án, a  judaisztika szaké pedig  január 20-án lesz. Minden érdeklődőt örömmel várnak.


Az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) online nyílt napjain a következőkre lesz lehetőség: virtuális találkozás a szakok tanáraival; a képzések tartalmának, céljának bemutatása; megismerkedés aktív és végzett hallgatóinkkal; az egyetem múltjának és jelenének megismerése; információk az oktatásról és programokról; kérdések és válaszok. 

Az eseményeket Goldmann Márta , a Szociális munka és Társadalomtudományi Tanszék  szakfelelőse, valamint Balogh István, a Judaisztikai Tanszék mb. tanszékvezetője szervezi. 

Az egyházi-felekezeti közösségszervező szak nyílt napja január 13-án, szerdán délután 5 órakor kezdődik. Csatlakozás és bővebb információ IDE KATTINTVA. 

Az egyházi-felekezeti közösségszervező szakon a hallgatók a zsidó vallás megismerésén kívül alapvető pszichológiai, szociológiai, jogi, gazdasági, vezetési és pénzügyi ismeretekre tehetnek szert. A szak célja olyan szakemberek képzése, akik megszerzett ismereteiket, képességeiket – a budapesti és a vidéki zsidóság szervezetein kívül – civil, alapítványi és egyéb közösségek vezetésében is kamatoztathatják. 

A judaisztika szakon nyílt napja január 20-án, szerdán délután 5 órakor kezdődik, csatlakozás és bővebb információ: IDE KATTINTVA.

A judaisztika szak célja olyan szakemberek képzése, akik a judaisztika (a zsidó vallással, történelemmel, irodalommal és nyelvekkel foglalkozó tudományág) avatott művelőivé válnak, továbbá megfelelő jártasságot szereznek a modern és a bibliai héber nyelvekben. A végzettek zsidó kultúratörténet, hebraisztika, vallástörténet vagy vallástudomány mesterképzési szakon folytathatják tanulmányaikat, majd doktori képzésben vehetnek részt.

(Forrás: OR-ZSE)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek