A MAZSIHISZ Ifjúsági Csoportjának pályázati felhívása

2019. Április 08. / 17:42


A MAZSIHISZ Ifjúsági Csoportjának pályázati felhívása

A pályázat leírása: a MAZSIHISZ Ifjúsági Csoport éves pályázata, mely három kategóriában fogad pályázatokat a zsidó közösség szereplőitől. A pályázat kiírása összhangban áll az Ifjúsági Csoport céljaival, és szándéka szerint hozzájárul egy prosperáló közösség létrejöttéhez.

A pályázati kategóriák:

Vallási élet: Olyan projektpályázatokat várunk, melyek célja, hogy a 36 év alatti korosztály vallási identitásának felfedezését, kiteljesítését segítse a vallási élet sokszínűségének bemutatásával.

Zsidó oktatás: Olyan projekt támogatása, ahol az oktatás eszközeivel a projekt hozzájárul a közösség fejlesztéséhez, képzéséhez, a zsidóságról szóló ismeretterjesztéshez. Prioritást élvez a héber nyelvoktatás, az Izraelről való kiegyensúlyozott oktatás, a közösségi vezetőképzés, a zsidó kultúrával vagy hagyományokkal kapcsolatos oktatás, a zsidóságról való, zsidó közösségen kívüli oktatás. Továbbá kedvező elbírálásban részesítjük az informális oktatás eszközeit használó oktatási programokat.

Aktív állampolgárság: 36 év alatti fiatalok érdekképviseleti képességének fejlesztését, társadalmi témák feldolgozását, valamint az aktív közösségi és társadalmi bevonódást célzó projektek.

A pályázat keretösszege: 10 millió forint. (egy pályázat 500.000- 2.000.000 Ft közötti összeget nyerhet el). Finanszírozási forma: a pályázat előfinanszírozásos rendszerben működik

A pályázat benyújtási határideje: 2019. május 1. szerda, 23:59 perc, a határidő után leadott pályázatok nem érvényesek.

A pályázat célja: egy képzettebb, erősebb zsidó identitással rendelkező, korszerű közösség létrejöttét elősegítő projektek támogatása.

A pályázók köre: alapítványi vagy egyesületi formában működő 36 év alatti közösségi tagokat megszólító, vagy általuk vezetett zsidó civil szervezet. Nem pályázhatnak az EMIH, a MAOIH, a MAZSIHISZ taghitközségei vagy hozzájuk kötődő alapítvány, illetve olyan egyesület vagy alapítvány melyben, a MAZSIHISZ-ben, vagy taghitközségeiben funkcióval bíró személy vezető szerepet tölt be.

Legkésőbb 2020. június 1. napjáig megvalósuló projekt képezi a pályázat tárgyát. Amennyiben a projekt lezárása ennél később történik meg, azt a pályázatban külön jelezni kell.
Egy szervezet legfeljebb két pályázatot adhat be
Maximum 2 millió Ft/pályázat támogatás igényelhető
Egy szervezet összesen maximum 4 millió Ft támogatást nyerhet
A tervezett program költségvetése legalább ötszázezer forint
Legalább 10% saját önerő
Előnyben részesülnek az olyan pályázatok, melyek legalább 1 partnerszervezettel kerülnek megvalósításra

A Pályázathoz benyújtandó dokumentumok feltölthető fájltípusok: pdf, doc, docx, xls, xlsx:
Projektterv
(mely magába foglalja, hogy a pályázat hogyan illeszkedik a szervezet stratégiájába és közösségi víziójába, illetve részletezi, hogy milyen mérhető, minősíthető eredményt kíván elérni a projekt)
Költségvetés
Pályázó szervezetet képviselő felelős személy szakmai önéletrajza 

A pályázat utókövetése: a pályázat díjazottjai 2019. december 31-ig kötelesek írásban tájékoztatni az Ifjúsági Csoportot a projekt állásáról, a projekt során megvalósuló eseményekről, rendezvényekről, valamint kötelesek biztosítani, hogy azokat a helyszínen ellenőrizhessék, meglátogathassák.

A pályázati elszámolás: a pályázat díjazottjai 2020. szeptember 31-ig az elköltött összegekről részletes elszámolást, szakmai és pénzügyi beszámolót kell benyújtani a palyazat@mazsihisz.hu e-mail címre küldve.

A pályázat benyújtása: A pályázatot a pályázati adatlap kitöltésével online kell elkészíteni, a http://palyazat.mazsihisz.hu oldalon a Jelentkezés erre pályázatra >>> gombra kattintva. 

Az elektronikusan benyújtott pályaművek mellett a pályázatokat a visszaigazoló emailt kinyomtatva és az aláírási joggal rendelkező által aláírva egy példányban, postai úton (1075 Budapest, Síp u. 12. Mazsihisz Támogatáskezelés) kell eljuttatni. 

(További információk az ifjuságicsoport@mazsihisz.hu e-mail címen kérhetők).

A pályázatok elbírálása és kiértesítés: 2019. június 16-ig, e-mailben.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek