Online megemlékezés a hallei támadás áldozataira

2020. Szeptember 29. / 15:43


Online megemlékezés a hallei támadás áldozataira

Tavaly jom kipurkor egy 27 éves szélsőjobboldali férfi terrorcselekménynek minősített támadást hajtott végre a hallei zsidó közösség ellen, és két embert megölt. A Zsidó Világkongresszus (World Jewish Congress) az áldozatok emlékére ma délután magyar idő szerint 6 órától megemlékezést tart, amely az interneten élőben követhető.


A németországi Halle városában tavaly október 9-én egy  27 éves benndorfi férfi a sisakjára erősített kamera segítségével végig filmezte és online közvetítette az interneten azt a terrortámadást, amelynek során két embert megölt és másik kettőt megsebesített. 

A támadó föl akarta robbantani a hallei zsinagógát, de a szerkezet szerencsére nem lépett működésbe. A férfi a bejáratnál lövöldözni kezdett, majd a zsinagógától távolodva az utcán lelőtt két embert, miközben a zsidókat és a bevándorlókat gyalázta. A hatóságok szerint szélsőjobboldali, antiszemita indíttatásból hajtotta végre a támadást, két rendbeli gyilkossággal, kilenc rendbeli gyilkossági kísérlettel és egyéb bűncselekményekkel vádolták meg.

A Zsidó Világkongresszus (World Jewish Congress) az áldozatok emlékére Halle városában ma délután 6 órától megemlékezést tart, amely az interneten ide kattintva élőben követhető.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek