Elhunyt Urbán Erika, akit a sors rendelt Kabos László mellé

2021. Június 08. / 17:04


Elhunyt Urbán Erika, akit a sors rendelt Kabos László mellé

„Nekem ő volt az anyám, az apám, a testvérem, a barátom és a szerelmem együtt. A sors rendelt minket egymásnak! Nem lehettem a felesége, csak szó szerint az élete társa” – nyilatkozta egyszer Urbán Erika az élete párjáról, Kabos Lászlóról. Most már ismét együtt vannak odaát.


Hetvenegy évesen meghalt Urbán Erika színésznő, aki mintegy harminc éven át volt az országszerte ismert és szeretett Kabos László színész, komikus élettársa. 

197832531_4409247592421857_6810543731016113385_n.jpg

Urbán Erika 1949-ben született Szolnokon, 1972-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd a Vidám Színpad egyik legnépszerűbb művésze lett. Legendás párost alkottak Kabos Lászlóval a színpadon és a magánéletben.

– Sokan nem értették, hogy szerethettem bele Kabosba, a hátam mögött lekurváztak, de imádtam Lacit, az illatát, a gyönyörű lelkét, pedig soha nem vett feleségül – emlékezett egy riportban. – Át kellett volna térnem a zsidó vallásra, amit meg is tettem volna szívesen, de nem engedte, mert rettegett egy újabb holokauszttól. Nekem ő volt az anyám, az apám, a testvérem, a barátom és a szerelmem együtt. A sors rendelt minket egymásnak! Nem lehettem a felesége, csak szó szerint az élete társa.

A színésznő két könyvet is írt, Az én Kabosom és a Sors pórázán címmel.

(Forrás: Színház.Online.hu)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek