Új színház ügy: ’A központi kormányzat nem avatkozhat be’

2011. November 10. / 18:02


Új színház ügy: ’A központi kormányzat nem avatkozhat be’

Mazsihisz


Hivatkozásul 2011. október 24-én Orbán Viktor miniszterelnök úrhoz küldött levelére, engedje meg, hogy miniszterelnök úr nevében ezúton tájékoztassam Önt a következőről.Navracsics Tibor levele Ronald. S. Laudernek a Zsidó Világkongresszus elnökének.

Tisztelt Elnök úr!

Hivatkozásul 2011. október 24-én Orbán Viktor miniszterelnök úrhoz küldött levelére, engedje meg, hogy miniszterelnök úr nevében ezúton tájékoztassam Önt a következőről.

A magyar törvények értelmében az Új Színházat Budapest Önkormányzata működteti és finanszírozza, ennélfogva a Főpolgármester joga a színház igazgatójának kinevezése. Mivel Budapest Önkormányzata helyi önkormányzati testület, a központi kormányzat nem avatkozhat be az ügyeibe. Amennyiben Magyarország kormánya így tenne, az az önkormányzat autonómiáját sértené.

A fent említett tényekből következik az, hogy az Új Színház igazgatójának és intendánsának kinevezése Budapest Önkormányzatának hatáskörébe tartozik, és sem a miniszterelnöknek, sem a kormánynak nincsen joga ebbe beleavatkozni.

Hadd jegyezzem meg, hogy információim szerint semmilyen jogi kifogás nem történt a szóban forgó kinevezésekkel kapcsolatban.

Lauder úr, kérem, engedje meg, hogy legmagasabb megbecsülésemről biztosítsam Önt.

Tisztelettel,
Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes
Közigazgatási és Igazságügyi Miniszter


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek