Óriási áttörés: Izraeli kutatók megtalálhatták az AIDS gyógymódját

2016. November 05. / 20:52


Óriási áttörés: Izraeli kutatók megtalálhatták az AIDS gyógymódját

A jeruzsálemi Héber Egyetem kutatói sikeresen azonosítottak egy olyan proteint, amely 97%-ban eltünteti a HÍV-vírust a fertőzött betegek szervezetéből.


Más vírusokkal szemben a HIV „elfoglalja” azt a sejtet, amelyet megtámad és olyan „gyárrá” alakítja, amelyben folyamatosan újra tudja termelni önmagát, így mindegyik fertőzött sejt a vírust erősíti már. A Gamorra azonban arra tudja kényszeríteni az ilyen sejteket, hogy „öngyilkosságot kövessenek el” és ha ezeket sikerül elérnünk, akkor az első értékelések szerint sokkal többet tehetünk a betegekért, mint eddig.

Az áttörést elérő kutatók, Abraham Loyter és Assaf Friedler professzorok olyan fiolákban hagyták dolgozni napokon keresztül a laboratóriumban a Gamorrát, amelyekben HIV-fertőzött páciensek vérét tárolták és az eredmény roppant bíztató volt: sikerült 9%-ban eltüntetni a vírust.

A jelenleg piacon lévő gyógymódok képesek jelentős mértékben visszavetni a vírus terjedését és megakadályozni az AIDS kifejlődését a fertőzött szervezetben, el tudják nyomni, de nem tudják teljesen felszámolni a HIV-et az eredményt értékelő izraeli kutatóorvosok szerint. Ez az új módszer azonban a teljes gyógyulás lehetőségét teremti meg, tökéletesen gyógyíthatja a HIV-et és az AIDS-et. Ilyesmire eddig nem volt példa.

Izraelben jelenleg 7500 HIV-pozitív pácienst tartanak nyilván és évente mintegy 450 új esetet regisztrálnak. Az ország a ’90-es évektől kezdve folytat a vírus leküzdését célzó intenzív kutatásokat.

A szakértők azt remélik, hogy a klinikai tesztek egy éven belül elkezdődhetnek és a kezelés nem csak hatékonyabb, de könnyebben elérhető is lesz mindenki számára, mint a jelenleg hozzáférhető módszerek.

Az Ynetnews.com írása alapján

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek