Óriási áttörés: Izraeli kutatók megtalálhatták az AIDS gyógymódját

2016. November 05. / 20:52


Óriási áttörés: Izraeli kutatók megtalálhatták az AIDS gyógymódját

A jeruzsálemi Héber Egyetem kutatói sikeresen azonosítottak egy olyan proteint, amely 97%-ban eltünteti a HÍV-vírust a fertőzött betegek szervezetéből.


Más vírusokkal szemben a HIV „elfoglalja” azt a sejtet, amelyet megtámad és olyan „gyárrá” alakítja, amelyben folyamatosan újra tudja termelni önmagát, így mindegyik fertőzött sejt a vírust erősíti már. A Gamorra azonban arra tudja kényszeríteni az ilyen sejteket, hogy „öngyilkosságot kövessenek el” és ha ezeket sikerül elérnünk, akkor az első értékelések szerint sokkal többet tehetünk a betegekért, mint eddig.

Az áttörést elérő kutatók, Abraham Loyter és Assaf Friedler professzorok olyan fiolákban hagyták dolgozni napokon keresztül a laboratóriumban a Gamorrát, amelyekben HIV-fertőzött páciensek vérét tárolták és az eredmény roppant bíztató volt: sikerült 9%-ban eltüntetni a vírust.

A jelenleg piacon lévő gyógymódok képesek jelentős mértékben visszavetni a vírus terjedését és megakadályozni az AIDS kifejlődését a fertőzött szervezetben, el tudják nyomni, de nem tudják teljesen felszámolni a HIV-et az eredményt értékelő izraeli kutatóorvosok szerint. Ez az új módszer azonban a teljes gyógyulás lehetőségét teremti meg, tökéletesen gyógyíthatja a HIV-et és az AIDS-et. Ilyesmire eddig nem volt példa.

Izraelben jelenleg 7500 HIV-pozitív pácienst tartanak nyilván és évente mintegy 450 új esetet regisztrálnak. Az ország a ’90-es évektől kezdve folytat a vírus leküzdését célzó intenzív kutatásokat.

A szakértők azt remélik, hogy a klinikai tesztek egy éven belül elkezdődhetnek és a kezelés nem csak hatékonyabb, de könnyebben elérhető is lesz mindenki számára, mint a jelenleg hozzáférhető módszerek.

Az Ynetnews.com írása alapján

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
15 legtöbbet instázott zsinagóga
2020. Június 29. / 11:54

15 legtöbbet instázott zsinagóga

Hírek, lapszemle
Winona Ryder kitálalt a hollywoodi antiszemitizmusról

Kommentek