Nemzetközi holokausztoktatási szakértő képzés

2010. Július 25. / 21:59


Nemzetközi holokausztoktatási szakértő képzés

A Holokauszt Emlékközpont és a washingtoni Holokauszt Emlékmúzeum (United States Holocaust Memorial Museum), az International Task Force for Holocaust Education, Remembrance and Research nemzetközi szervezet és a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma Oktatási Szakállamtitkársága támogatásával pályázatot hirdet nemzetközi holokauszt-oktatási szakértőképzési programon való részvételre.Pályázók köre:
pedagógiai szakértők, egyetemi oktatók, tananyagfejlesztők, oktatási szaktanácsadók, pedagógiai kutatók, pedagógiai szakmai szolgáltató intézmények munkatársai, szakmai munkaközösségek vezetői, tanártovábbképzésben dolgozók, multiplikátorok, múzeumpedagógusok, vezető tanárok, pedagógiai műhelyek szakemberei

A programra nem csak magyarországi szakemberek vagy magyar állampolgárok jelentkezését várjuk, hanem kiemelten kezeljük és várjuk a határon túli magyar szakemberek jelentkezését is! A képzés nyelve magyar és angol (szinkrontolmácsolást biztosítunk)!

oktatars_logo.jpg

A pályázatok beadási határideje:
2010. augusztus 21. szombat, 24.00 óra

A program célja:

Egyéves programunk célja, hogy olyan, magasan kvalifikált és elkötelezett szakértőket képezzünk, akik kreatív, magas színvonalú és innovatív pedagógiai projektek kidolgozására és terjesztésére képesek. Szakértőink, megszerzett tudásukat átadva, hosszú távon segítik a holokausztoktatás integrálását az általános nevelési folyamatba, ezáltal erősítik a civil attitűd, a társadalom problémáit felvállaló és azok megoldásában aktívan résztvevő polgári viselkedésmód kialakulását és elterjedését, az interkulturális társadalmat, a sokszínűséget és a másságot értéknek tekintő pozitív gondolkodás elindítását. A program során lehetőséget nyújtunk a projekt management és a kommunikáció alapeszközeinek elsajátítására is.

A program időtartama: 2010. július 1. – 2011. május 31.

A szakértői képzési program öt elemből áll, melyben hatnapos, Budapest környéki intenzív tréning, önálló projekt kidolgozása, rövid esszé megírása, négynapos, magyarországi emlékhelyek meglátogatása és záró-konferencia szerepel.

A programon való részvétel ingyenes.

Az egyes programelemek során a résztvevők utazási, szállás- és étkezési költségeit (4 csillagos wellness szálloda színvonalon) fedezzük, a képzési programban a résztvevőket a szakma nemzetközileg elismert külföldi és hazai képviselői oktatják. A résztvevők minőségi pihenésre és kikapcsolódásra és ingyenes kulturális programokon való részvételre is lehetőséget kapnak. Angol nyelv ismerete előny, de nem feltétel, a külföldi előadók esetében szinkrontolmácsolást biztosítunk.


A program


1. elem: 2010. november 2. – november 7.
Hatnapos, bentlakásos, komplex intenzív képzés, melynek során vezető történészek, oktatók és egyéb szakemberek tartanak előadásokat, beszélgetéseket és más foglalkozásokat a program résztvevőinek. A képzés helyszíne egy Budapest környéki négy csillagos wellness hotel, illetve a Holokauszt Emlékközpont és a Közép-európai Egyetem.

2. elem: 2010. október 1. – 2011. május 31.
Önálló oktatási projekt kidolgozása és elindítása. A résztvevők a részvétellel egyidejűleg vállalják a kidolgozott projekt megvalósítását és terjesztését a program lezárását követő időszakban is.

3. elem: 2011. március 12. – 15.

Négynapos tanulmányút holokauszt emlékhelyekre, előadókkal.

4. elem: 2011. április 30.

Rövid esszé beadása, előre megadott témában. Az esszé megírásához szakirodalmat és konzultációs lehetőséget biztosítunk.

5.elem: 2011. május vége
Programzáró konferencia, projektek bemutatása, esszé leadása

Részvételi feltétel mind az öt programelem teljesítése, az intenzív képzésen és a tanulmányúton való teljes és folyamatos részvétel.

FONTOS:
Csak olyan pályázók jelentkezését várjuk, akik munkakörükből adódóan a képzésen megszerzett tudásukat nem közvetlenül általános és/vagy középiskolai diákoknak, hanem más oktatóknak (egyetemi diákoknak, jövendőbeli oktatóknak) adják tovább saját projektjeik által, illetve tananyag-írásban és/vagy pedagógiai továbbképző programok szervezésében érdekeltek! A programon való részvétel feltétele a fentiek hitelt érdemlő igazolása.

Részletes program-ismertető, jelentkezési lehetőség és további információ ide kattinva található


Letölthető dokumentumok:

OktaTárs pályázati kiírás
OktaTárs részletes tudnivalók


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek