Lezajlott a Mazsihisz közgyűlése, ismét dr. Kunos Péter az ügyvezető

2020. Augusztus 30. / 15:03


Lezajlott a Mazsihisz közgyűlése, ismét dr. Kunos Péter az ügyvezető

Határozatképes, de zárt ülést tartott ma a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) a Dohány utcai zsinagógában. A szigorú járványügyi intézkedések betartásával lebonyolított ülésen több fontos döntés született: ismét dr. Kunos Pétert választották ügyvezetővé, elfogadták a tavalyi zárszámadást, és a Mazsihiszhez kerültek a holokauszttúlélők gondozását ellátó MAZS Alapítvány alapító jogai.


A küldöttek – öt tartózkodással három nem szavazat ellenében – zártnak minősítették a a Mazsihisz mai közgyűlését, így részletes beszámolóval, a felszólalások ismertetésével nem szolgálhatunk, csak a közgyűlésen meghozott határozatok eredményét közöljük. 

kunos.jpgDr. Kunos Péter

A közgyűlés az ügyvezető igazgató választással kezdődött, a posztra egyetlen jelölés érkezett: dr. Kunos Péter jelenlegi ügyvezetőé. A helyszínen nem történt más jelölés, így dr. Kunos Péter volt az egyetlen jelölt. A titkosan lebonyolított választáson – 57 igen szavazattal 4 érvénytelen szavazat mellett – a Mazsihisz közgyűlése a következő négy évre dr. Kunos Pétert választotta meg a szövetség ügyvezető igazgatójának.

teszt.jpgMindenkin gyorstesztet végeztek a koronavírus miatt (Fotók: Szentgyörgyi Ákos)

A közgyűlés – egy ellenszavazattal – a  szövetség 2019. évi zárszámadását elfogadta. A testület – egy tartózkodás mellett – megszavazta azt az előterjesztést, miszerint a JDC a Mazsihisznek adja át a holokauszttúlélők gondozását ellátó MAZS Alapítvány alapító jogait. A 2020. évi költségvetés módosításait a közgyűlés – egy tartózkodással és két ellenszavazattal – elfogadta. A közgyűlés döntött az olaszliszkai zsidó temető 1 százalékos tulajdoni hányadának átruházásáról: a küldöttek elfogadták az előterjesztést.

Utolsó napirendi pontként Heisler András elnöki beszámolóját hallgatták meg a közgyűlési tagok.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Mazsihisz hírek
Kanada nagykövet asszonya Heisler András MAZSIHISZ elnöknél
Megemlékezések
Ma van Schreiber Mózes halálozási évfordulója

Kommentek