Eltűntették a magyar zsidóságot súlyosan sértő, antiszemita feliratot Újbudán

2022. Július 04. / 11:30


Eltűntették a magyar zsidóságot súlyosan sértő, antiszemita feliratot Újbudán

Valaki már lefestette és eltűntette a budapesti Fehérvári út 152. számú ház homlokzati falára festett, antiszemita feliratot, ugyanakkor az önkormányzat részéről Erhardt Attila alpolgármester a saját hatáskörébe vette az ügyet és további intézkedést ígért – tájékoztatta honlapunkat Rádi Angéla, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) Biztonsági Szolgálatának HR-vezetője.

Alig egy héttel ezelőtt a Tett és Védelem Alapítvány tette közzé, hogy a zsidóságot gyalázó, antiszemita feliratot fújtak föl Újbudán a Fehérvári út 152. számú ház falára. Az alapítvány által nyilvánosságra hozott képen ez a felirat volt látható: „Hazaáruló zsidóság 1918-2022”.

Ennek kapcsán Rádi Angéla, a Mazsihisz Biztonsági Szolgálatának HR-vezetője honlapunkat arról tájékoztatta: a Szövetség az eset után felvette a kapcsolatot a XI. kerületi önkormányzattal, amely azt az információt adta, hogy a fal rendbetétele a társasház feladata, de ebben az esetben az önkormányzat kivételt tesz, és elvégezteti a fal helyreállítását. A munkálathoz szükséges a társasház beleegyezése is, ennek érdekében június 29-én az önkormányzat megtette a lépéseket.

Rádi Angéla hozzátette: az önkormányzat illetékese – akinek a társasházzal való kapcsolattartás volt a feladata – ma azt az információt adta, hogy időközben valaki már lefestette a hazaáruló feliratot, de Erhardt Attila alpolgármester a helyzetre való tekintettel saját hatáskörbe vette az ügyet  és további intézkedést ígért.

mazsihisz icon

Címkék

Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Mazsihisz hírek
Nyitott délután a Debreceni Zsidó Negyedben