Élet a Rumbach zsinagógában: a Mozaik Hub már beköltözött

2020. Október 26. / 12:48


Élet a Rumbach zsinagógában: a Mozaik Hub már beköltözött

A magyar zsidó közösségi élet új gyöngyszeme, az állami forrásból felújított budapesti Rumbach utcai zsinagóga épülete kezd megtelni élettel: a létesítményben elfoglalta helyét a Mozaik Zsidó Közösségi Hub, amely az új helyszínen is változatlan misszióval dolgozik tovább a magyar zsidóságért.

A vírushelyzet miatt a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga ünnepélyes megnyitójának dátuma még bizonytalan, ettől függetlenül a magyar állami támogatással felújított épület kezd élettel megtelni. Egy új, a JDC és a Mazsihisz között létrejött stratégiai együttműködés keretében a Mozaik Zsidó Közösségi Hub a frissen felújított Rumbach utcai épületbe költözött. Mindez azt jelenti, hogy idén októbertől immáron az intézmény fenntartója, vagyis a Mazsihisz biztosít állandó helyszínt és infrastruktúrát a Mozaik Hub és Hub-tag zsidó közösségi civil szervezetek számára.

rumbach-beköltözés-1.jpg

A Mozaik Hub missziójának kezdetektől fontos része kapcsolódási pontok létrehozása és kapcsolatok elősegítése a szervezett zsidó közösség szereplői között. A JDC programja keretében végzett törekvéseik meghozták eredményüket: munkájuknak köszönhetően számos jelentős stratégiai partnerség jött létre a zsidó közösségen belüli párbeszéd és az együttműködés elősegítésére.

rumbach-beköltözés-2.jpg

A Mazsihisz fenntartásában működő Rumbach zsinagóga elkötelezett a magyar zsidó közösségi élet fejlesztése mellett, ennek jegyében örömmel ad helyet, rendezvényteret és infrastruktúrát a zsidó közösségi civil szervezeteknek. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Magyar zsidó arcképcsarnok
Magyar zsidó arcképcsarnok: Bischitz Johanna (1827-1898)
Koronavírus
Koronavírus: fontos telefonszámok és információk

Kommentek