Az MTA tudósai izraeli kutatókkal találkoznak

2015. December 15. / 11:56


Az MTA tudósai izraeli kutatókkal találkoznak

Az MTA kutatóinak hét tagú delegációja látogat Tel-Avivba a Magyar-Izraeli Tudományos Társaság (MITT) helyi éves közgyűlésére a tudományos együttműködés szélesítése érdekében.Olyan tudósok vesznek részt az eseményen, akiknek a szakterülete kapcsolódik a MITT tagjainak tudományos kutatási területéhez, ez megkönnyíti a további kooperáció kialakítását a két ország tudományos intézményei között.

A Bar Ilán egyetemen kedden tartandó tanácskozáson a tervek szerint Nagy Andor tel-avivi nagykövetnek, az MITT kezdeményezőjének megnyitója után a magyar és a magyar származású izraeli kutatók rövid előadásokban ismertetik eredményeiket és projektjeiket, majd lehetőség nyílik a jövőbeli együttműködés megteremtésére.

A magyar delegáció ezen kívül meglátogatja a Techniont - Israel Institute of Technology, a legrangosabb izraeli műszaki egyetemet – és a Tel Aviv Egyetemet. A látogatások során számos további találkozóra, szakmai eszmecserére kerül sor izraeli kutatókkal.

Az MITT Azbej Tristán, a tel-avivi külképviselet tudományos és technológiai attaséja szervező munkájának eredményeként alakult meg az izraeli Bar Ilán Egyetemen tavaly decemberben. A szervezet célja a két ország tudományos együttműködésének fokozása, valamint az, hogy szakmai és kulturális fórumot teremtsen magyar származású izraeli tudósoknak és segítse magyar identitásuk megerősítését. (MTI)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek