Az európai uniós ügyekért felelős miniszterrel tárgyalt ma a Mazsihisz elnöke

2024. Május 14. / 21:43


Az európai uniós ügyekért felelős miniszterrel tárgyalt ma a Mazsihisz elnöke

Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszterrel tárgyalt ma dr. Grósz Andor, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke. A találkozón hangsúlyosan került szóba, hogy milyen együttműködések képzelhetők el a magyar kormány és a Mazsihisz között az év második felében, amikor Magyarország látja el az Európai Unió soros elnöki tisztét.

A Mazsihisz-elnök kezdeményezésére ma a hivatalában fogadta dr. Grósz Andort Bóka János, a magyar kormány európai uniós ügyekért felelős minisztere. Az előremutató megbeszélés fő témája a Mazsihisz és a magyar kormány közötti, a magyar EU-elnökség időszakában tervezett  együttműködési lehetőségek megvitatása volt. A miniszter és a Szövetség elnöke kitért a fokozódó antiszemitizmus veszélyeire is európai és amerikai kitekintésben. 

grósz-bóka-cikkbe.jpg

A találkozóról Bóka János hírt adott a hivatalos Facebook-oldalán, ahol ezt írta: a magyar EU-elnökség az antiszemitizmus elleni küzdelem témáját is felkarolja a zsidó élet támogatásának előtérbe helyezésével. Hozzátette:  „a zsidó közösségekkel, valamint nemzetközi szervezetekkel is együtt fogunk működni e cél érdekében".

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Mazsihisz hírek
Brüsszel, ahol nem javallt zsidónak látszani…
Megemlékezések
Zsidó emlékhelyek Nagykanizsán
2024. Április 17. / 18:27

Zsidó emlékhelyek Nagykanizsán