A Mazsihisz bármely etnikai, vallási csoport, szexuális kisebbség elleni uszítást egyaránt elítél

2020. Augusztus 22. / 21:09


A Mazsihisz bármely etnikai, vallási csoport, szexuális kisebbség elleni uszítást egyaránt elítél

Frissítés: A Mandiner portál ma délelőtt közölte válaszunkat – mint írták "A Mazsihisz, Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, eddig egyedüliként juttatta el hozzánk a reakcióját, amelynek közlésével meg akartuk várni a többi megkérdezett felet is. Velünk ellentétben a Mazsihisz nem várt, és közzétette a reakcióját a saját oldalán." – A Mazsihisz természetesen továbbra is szívesen áll a sajtó rendelkezésére. 

A Mandiner portál a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) véleményét kérdezte a ”Judapestező” Bíró László antiszemita kijelentéseivel kapcsolatban. A kérdésekre természetesen válaszoltunk, amelyeket portál nem közölt, ezért közzétesszük mi. 

A Mandiner kérdései:

A négy magyarországi történelmi egyház egyikeként mit gondolnak arról, hogy a szerencsi/tiszaújvárosi időközi országgyűlési választáson indított ellenzéki jelölt Budapestet Judapestnek nevezi, az izraeli turistákat pedig „tetűcsúzdásoknak”?
Vállalható-e Önök szerint egy ilyen jelölt?
Megfontolnák-e az ellenzéki pártok helyében a jelölt leváltását?

A Mazsihisz válasza:

A Mazsihisz minden, bármely etnikai, vallási csoport, szexuális kisebbség elleni uszítást egyaránt elítél teljesen függetlenül attól, melyik politikai csoportosuláshoz tartozik az, aki ilyeneket mond. Ha Bíró László ilyen kijelentéseket tett, akkor természetesen az ő kijelentéseit is. Ahogy a frissen kitüntetett Raffay Ernő történész hosszú, nyílt zsidózását is, amely egy most előkerült felvételen hallható. Minden pártpolitikai különbségtétel nélkül ítéljük el mindkét közéleti szereplő antiszemita megnyilvánulásait, részrehajlás nélkül. Ez így volt és így is marad. Nincs kettős mérce.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Közösségi szolgálat
Meghosszabbodott a JadbeJad 2023 pályázat beadási szakasza
Élet + forma
Zsidókórház Kolozsváron: egy történet kezdete