Kútvölgyi Erzsébet lesz a Budai Micve Klub következő vendége

2020. Február 26. / 13:45


Kútvölgyi Erzsébet lesz a Budai Micve Klub következő vendége

A budai Frankel zsinagógában működő Budai Micve Klub következő vendége Kútvölgyi Erzsébet Kossuth-díjas színésznő lesz, akivel Bóta Gábor újságíró beszélget március elsején, vasárnap délután 6 órától. Ne maradjanak le róla, hiszen a beszélgetés nagyszerű alkalmat kínál egy nagy művésznővel való, közvetlen és kötetlen találkozásra.


A Budai Micve Klub jövő hónapban is számos remek programmal várja az érdeklődőket. Március elsején, vasárnap 18 órától Kútvölgyi Erzsébet színművésznő  lesz a beszélgetős sorozat vendége. 

kútvö.jpgKútvölgyi Erzsébet (Fotók: Vígszínház)

Kútvölgyi Erzsébet pályája elejétől a Vígszínház tagja. Színházi szerepei mellett több mint negyven filmben és tévéjátékban nyújtott kiemelkedő alakítást, de portré- és ismeretterjesztő filmet is rendezett. 1975-ben Varsányi Irén-emlékgyűrűt, 1977-ben Jászai Mari-díjat kapott. Ötször nyerte el az Ajtay Andor-emlékdíjat (1978, 1986, 1995, 1999, 2007).1990-ben Érdemes Művész lett. 1996-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjét kapta. Ugyanebben az évben nyerte el a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt is. 2004-ben Roboz Imre Művészeti Emlékdíjjal tüntette ki a Vígszínház. 2008-ban Kossuth-díjat kapott. 

Komédiában, tragédiában, zenés darabban egyaránt kiváló alakításokat nyújt. Talentuma, segítőkészsége, embersége, mélyről fakadó humora köztiszteletnek és közszeretetnek örvendő művésszé teszi a színésznőt, akivel Bóta Gábor újságíró beszélget. (A belépő 500 forint.) 

A Frankel úti zsinagógában működő klub és a közösség egyéb márciusi programjai ide kattintva elérhetők. Kedvcsinálónak pár esemény: lesz halvacsora, író-olvasó találkozó Szántó T. Gáborral, purimi gálakoncert és több más izgalmas rendezvény.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Ma van a Győzelem Napja
2020. Május 08. / 11:21

Ma van a Győzelem Napja

Kommentek