Kútvölgyi Erzsébet lesz a Budai Micve Klub következő vendége

2020. Február 26. / 13:45


Kútvölgyi Erzsébet lesz a Budai Micve Klub következő vendége

A budai Frankel zsinagógában működő Budai Micve Klub következő vendége Kútvölgyi Erzsébet Kossuth-díjas színésznő lesz, akivel Bóta Gábor újságíró beszélget március elsején, vasárnap délután 6 órától. Ne maradjanak le róla, hiszen a beszélgetés nagyszerű alkalmat kínál egy nagy művésznővel való, közvetlen és kötetlen találkozásra.


A Budai Micve Klub jövő hónapban is számos remek programmal várja az érdeklődőket. Március elsején, vasárnap 18 órától Kútvölgyi Erzsébet színművésznő  lesz a beszélgetős sorozat vendége. 

kútvö.jpgKútvölgyi Erzsébet (Fotók: Vígszínház)

Kútvölgyi Erzsébet pályája elejétől a Vígszínház tagja. Színházi szerepei mellett több mint negyven filmben és tévéjátékban nyújtott kiemelkedő alakítást, de portré- és ismeretterjesztő filmet is rendezett. 1975-ben Varsányi Irén-emlékgyűrűt, 1977-ben Jászai Mari-díjat kapott. Ötször nyerte el az Ajtay Andor-emlékdíjat (1978, 1986, 1995, 1999, 2007).1990-ben Érdemes Művész lett. 1996-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjét kapta. Ugyanebben az évben nyerte el a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt is. 2004-ben Roboz Imre Művészeti Emlékdíjjal tüntette ki a Vígszínház. 2008-ban Kossuth-díjat kapott. 

Komédiában, tragédiában, zenés darabban egyaránt kiváló alakításokat nyújt. Talentuma, segítőkészsége, embersége, mélyről fakadó humora köztiszteletnek és közszeretetnek örvendő művésszé teszi a színésznőt, akivel Bóta Gábor újságíró beszélget. (A belépő 500 forint.) 

A Frankel úti zsinagógában működő klub és a közösség egyéb márciusi programjai ide kattintva elérhetők. Kedvcsinálónak pár esemény: lesz halvacsora, író-olvasó találkozó Szántó T. Gáborral, purimi gálakoncert és több más izgalmas rendezvény.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek