Hatalmas siker az Anne Frankról szóló videónaplós sorozat

2020. Április 17. / 13:00


Hatalmas siker az Anne Frankról szóló videónaplós sorozat

Óriási népszerűségnek örvend a fiatalok körében az Anne Frank naplója alapján készült videonapló-sorozat a YouTube-on – közölte az amszterdami Anne Frank Ház. A múzeum szerint az 5-10 perces epizódokat több mint 1,5 milliószor nézték meg az intézmény YouTube-csatornáján, ahová minden hétfőn és csütörtökön kerül fel új rész. 


A tizenöt részes sorozat a napló alapján mutatja be az 1944. augusztus 4-ig tartó eseményeket. Az amszterdami ház rejtekéből ezen a napon hurcolták el a kamaszlányt és családját a nácik. Anne Frank 1929. június 12-én született Frankfurtban. Családja a nácik hatalomra jutása után Hollandiába menekült. Amszterdamban telepedtek le, ahonnan az ország náci megszállása után sikertelenül próbáltak kivándorolni Amerikába, így 1942-től bujkáltak. Ezt az időszakot örökítette meg naplójában Anne. Utolsó feljegyzése 1944. augusztus 1-jei keltezésű. Három nappal később a náci hatóságok felfedezték amszterdami rejtekhelyüket és elhurcolták a családot. 

Anne 1945 márciusában, 15 éves korában a bergen-belseni táborban, tífuszjárványban halt meg, alig néhány héttel a láger felszabadítása és a háború vége előtt. Naplóját az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította és az alkotás a világ tíz legolvasottabb könyve közé tartozik.

A nagy sikerű videósorozatot az emlékére létesült hollandiai alapítvány indította el. A rövid videókban a 13 éves Luna Cruz Perez meséli el a zsidó lány történetét. A 10. rész (ez látható föntebb) tegnap került föl az alapítvány videómegosztójára, s rövid idő alatt csaknem 60 ezren nézték meg, az első részt pedig már több mint 400 ezren látták.

(MTI-Mazsihisz)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Élet + forma
A híres Lőw dinasztia levelezéseiből vásárolt az OR-ZSE
Hírek, lapszemle
Guttmann Béla a világ legjobb edzői között

Kommentek