A Dohány utcai zsinagógában ad koncertet David Helfgott világhírű zongoraművész

2024. Február 12. / 12:15


A Dohány utcai zsinagógában ad koncertet David Helfgott világhírű zongoraművész

Az ausztrál zongoraművész Chopin, Liszt, Mendelssohn, illetve a 20. századi angol komponista, Richard Addinsell műveit játssza március 17-én, vasárnap a Dohány utcai zsinagógában.

A világhírű ausztrál zongoraművész, David Helfgott ismét visszatér Budapestre. Páratlan tehetségével és lenyűgöző előadásmódjával számos nemzetközi színpadon hagyott felejthetetlen emlékeket a közönség szívében.

Ezúttal márciusban a Dohány utcai zsinagógában felcsillan a zongoraművészet ragyogása, és a közönség belemerülhet egy briliáns zongorajáték felemelő élményébe.

Az est középpontjában olyan kivételes, halhatatlan művek állnak, mint például Chopin bensőséges és érzelmekkel teli g-moll balladája és az örökké aktuális f-moll ballada, mely garantáltan borzolgatja a szívet és a lelket. Liszt Ferenc lenyűgöző h-moll balladáján keresztül betekintést nyerünk a zongorajáték mesterfokába, míg a zeneszerző Un Sospiro című etűdje a szerelem káprázatát eleveníti meg. Beethoven ikonikus Appassionata-szonátája mellett Mendelssohn különleges, Rondo Capriccioso című darabja szintén felcsendül a zsinagóga falai között.

A forradalmi Richard Addinsell fenséges Warsaw Concertója olyan zenei freskót idéz, melyben a romantika és a szenvedély egyesül, de nem maradhat el Chopin Téli szél melléknevet viselő, a-moll etűdje sem, mely igazi hóvihart kavar, így zenei képzeletünk szárnyán suhanva érkezünk meg télből tavaszba. A művészet ereje együtt él a zongorahangokban és azokban a mélységekben, amelyek csak a zene nyelvén érthetők.

A koncertre jegyek ide kattintva vásárolhatók

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Izrael
Az EU izraeli telepeseket sújtott szankciókkal
Közélet
NÜB-elnök: „A felejtés útja járhatatlan”