A Dohány utcai zsinagógában ad koncertet David Helfgott világhírű zongoraművész

2024. Február 12. / 12:15


A Dohány utcai zsinagógában ad koncertet David Helfgott világhírű zongoraművész

Az ausztrál zongoraművész Chopin, Liszt, Mendelssohn, illetve a 20. századi angol komponista, Richard Addinsell műveit játssza március 17-én, vasárnap a Dohány utcai zsinagógában.

A világhírű ausztrál zongoraművész, David Helfgott ismét visszatér Budapestre. Páratlan tehetségével és lenyűgöző előadásmódjával számos nemzetközi színpadon hagyott felejthetetlen emlékeket a közönség szívében.

Ezúttal márciusban a Dohány utcai zsinagógában felcsillan a zongoraművészet ragyogása, és a közönség belemerülhet egy briliáns zongorajáték felemelő élményébe.

Az est középpontjában olyan kivételes, halhatatlan művek állnak, mint például Chopin bensőséges és érzelmekkel teli g-moll balladája és az örökké aktuális f-moll ballada, mely garantáltan borzolgatja a szívet és a lelket. Liszt Ferenc lenyűgöző h-moll balladáján keresztül betekintést nyerünk a zongorajáték mesterfokába, míg a zeneszerző Un Sospiro című etűdje a szerelem káprázatát eleveníti meg. Beethoven ikonikus Appassionata-szonátája mellett Mendelssohn különleges, Rondo Capriccioso című darabja szintén felcsendül a zsinagóga falai között.

A forradalmi Richard Addinsell fenséges Warsaw Concertója olyan zenei freskót idéz, melyben a romantika és a szenvedély egyesül, de nem maradhat el Chopin Téli szél melléknevet viselő, a-moll etűdje sem, mely igazi hóvihart kavar, így zenei képzeletünk szárnyán suhanva érkezünk meg télből tavaszba. A művészet ereje együtt él a zongorahangokban és azokban a mélységekben, amelyek csak a zene nyelvén érthetők.

A koncertre jegyek ide kattintva vásárolhatók

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek