Támogassa Ön is a Békéscsabai Holokauszt Emlékfal névsorának befejezését

2021. Február 16. / 16:01


Támogassa Ön is a Békéscsabai Holokauszt Emlékfal névsorának befejezését

A Békéscsabai Zsidó Hitközség támogatásért fordul minden jó érzésű emberhez! 

Békés megyében a holokausztig jelentős zsidó közösség élt, tagjai aktívan kivették részüket a megye felvirágoztatásából. A Tevan család nyomdája és kiadója, a Rosenthal malom, valamint Jankay Tibor és Perlrott-Csaba Vilmos festőművész nemzetközi szinten öregbítették szülőföldjük hírnevét.

békéscsaba-felhíhvás-honlapra.jpg

A vészkorszakban Békés megyéből 6500 embert hurcoltak el, akik közül ötezer embert öltek meg Auschwitz-Birkenauban, más haláltáborokban és a munkaszolgálatban. 2016-ban került átadásra a Széchenyi-ligeti zsidó temető bejáratánál a holokauszt békéscsabai és Békés megyei áldozatainak emlékfala. Az áldozatok névsorai elkészültek, a támogatóknak köszönhetően az emlékfalon mostanáig mintegy 3500 mártír nevét tudtuk megörökíteni.

Még körülbelül 1500 zsidó honfitársunk a neve hiányzik, melyet most az Önök jóvoltából szeretnék pótolni. Minden áldozat nevét egy-egy gránittáblára vésetjük. 

Egy névtábla elhelyezése 1000 forintba kerül.

Ezért kérünk mindenkit, aki csak teheti, hogy az alábbi számlaszámra egy vagy akár több névtábla elhelyezéséhez járuljon hozzá. A Békéscsabai Zsidó Hitközség számlaszáma: K&H Bank: 10402609-26051903-00000000

Bízva az Önök jóindulatában és remélve, hogy a 2021. június 27-én tartandó Mártír megemlékezésünkön együtt emlékezhetünk meg minden elhurcolt zsidó honfitársunkról.

A Békéscsabai Zsidó Hitközség Elöljárósága

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek