Látogatási tilalom a Mazsihisz Szeretetkórházban

2020. Március 08. / 22:27


Látogatási tilalom a Mazsihisz Szeretetkórházban

Az országos tisztifőorvos rendelete alapján a Mazsihisz Szeretetkórház Vezetősége teljes látogatási tilalmat rendel el visszavonásig.

Küldeményeket, csomagokat a főportán lehet leadni, amit munkatársaink eljuttatnak betegeinknek.

Kérjük, a látogatási tilalomra vonatkozó döntésünket tudomásul venni, az intézetünkben ápolt betegek és dolgozóink biztonsága érdekében.

Az esetleges változásokról azonnal tájékoztatást adunk.

***

Látogatási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében az új koronavírus miatt – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ vasárnap az MTI-vel.

A tilalom március 8. napjától visszavonásig érvényes.

A közlemény szerint Müller Cecília határozatának indoklásában kifejti: az eddigi járványügyi adatok alapján a megbetegedés súlyos formája elsősorban az idős és/vagy egyéb megbetegedésben szenvedőket érinti.

A fertőzés a zárt közösségekben, intézményekben képes gyorsan elterjedni, és nagyszámú, súlyos, esetleg végzetes kimenetelű megbetegedést okozni. Az intézkedés meghozatalára a fokozott védelemre szoruló csoportba tartozók életének és egészségének védelme, fertőződésük megelőzése érdekében volt szükség – hangsúlyozzák a közleményben.

A látogatási tilalom nem érinti a különösen méltányolandó eseteket, például a végstádiumban lévő betegektől való elbúcsúzást. Ilyenkor azonban a szolgáltató köteles megfelelő védőöltözetet biztosítani a látogatóknak – tájékoztatott a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek