Koronavírus: Radikális óvintézkedésekről határozott a krízismenedzsment

2020. Március 13. / 13:31


Koronavírus: Radikális óvintézkedésekről határozott a krízismenedzsment

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) krízismenedzsment csoportja a mai ülésén lényegbevágó döntéseket hozott a koronavírus terjedésének megelőzésére a Mazsihisz, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) és a rabbikar vezetésének egyetértésével.

Elrendeltük budapesti és vidéki zsinagógáink bezárását március 13-i, pénteki hatállyal, a döntés visszavonásig érvényes. Ennek következtében a közösségi istentiszteletek, esküvők, bár és bát micvák és egyéb, a zsinagógákban tervezett rendezvények elmaradnak.

Kértük közösségünk tagjait, hogy a zsinagógákon kívül tervezett, önszerveződő istentiszteleteket mellőzzék.

Elrendeltük a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár, valamint a Dohány utcai zsinagóga bezárását, a turisztikai forgalom felfüggesztését. Az intézkedés a március 13-i kapuzárás után visszavonásig érvényes.

A szövetséghez tartozó közösségek számára elrendeltük, hogy az idei széderestéket ne tartsák meg, a rabbiságunk pedig felhívta híveink figyelmét arra, hogy semmiféle halachikus előírás sem írhatja felül az élet megóvásának és az egészség megőrzésének parancsát.

Folyamatosan figyelemmel kísérjük a kormány intézkedéseit, ezek ismeretében várhatók további döntéseink.

A Mazsihisz és a BZSH vezetése, valamint a krízismenedzsment csoport kéri közösségünk tagjainak megértését és együttműködését annak érdekében, hogy közös erőfeszítéssel és összefogással minimálisra csökkenthessük az esetleges járvány kitörése esetén várható veszélyeket.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek