Koronavírus – Izraelben mától bezárják az iskolákat

2020. Március 13. / 10:32


Koronavírus – Izraelben mától bezárják az iskolákat

Izraelben március 13-tól bezárják az iskolákat és az egyetemeket, hogy ezzel csökkentsék az emberek közötti kontaktusokat, és így az új típusú koronavírus terjedését – jelentette a tizenhármas kereskedelmi televízió csütörtök esti híradása.

A televízió élő adásban közvetítette Benjámin Netanjahu miniszterelnök, valamint az átmeneti kormány több tagjának sajtótájékoztatóját, ahol bejelentették az iskolák bezárását.

Az egyetemi oktatás szüneteltetését távoktatással próbálják megoldani, és az általános- és középiskolások számára is terveznek internetes és televíziós tanórákat. Az eltérő tantervű iskolákat és a diákotthonokat, valamint az óvodákat és a bölcsődéket egyelőre nem zárják be, ezekről a továbbiakban fognak dönteni – mondta Netanjahu.

„Egy olyan világjelenség közepette vagyunk, amelyhez hasonló még nem volt Izrael állam létrejötte óta” - jelentette ki a kormányfő, és felszólította az izraelieket, hogy a közeljövőben minél kevésbé érintkezzenek egymással, de segítsék egymást.

Netanjahu a sajtótájékoztatón ideiglenes nemzeti vészkormány létrehozására szólított fel a rendkívüli helyzetre való tekintettel, amely – mint fogalmazott – „egy időre félretenné a politikát”.

Izraelben jelenleg százkilenc fertőzöttet tartanak nyilván, s naponta hétszázötven tesztet végeznek el a betegek kiszűrésére. Az egészségügyi minisztérium illetékese megígérte, hogy jövő héttől naponta kétezer vizsgálatot fognak elvégezni. (MTI)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek