Adományok az egyházi fenntartású kórházaknak az ápolók világnapján

2020. Május 13. / 18:38


Adományok az egyházi fenntartású kórházaknak az ápolók világnapján

Az Assisi Szent Ferenc Leányai Kongregáció által működtetett Budapesti Szent Ferenc Kórház udvarán a társadalom összefogását jelképező, az egyházi kórházak járványügyi védekezését segítő adományokat adtak át május 12-én, kedden.

Fotó: Bruzák Noémi / MTIFotó: Bruzák Noémi / MTI

Maszkokat, Béres Cseppeket és fertőtlenítőszereket adományozott egyházi kórházaknak és bentlakásos intézményeknek a Johnson&Johnson, a Béres Gyógyszergyár Zrt. és a Román Nemzetiségi Önkormányzat. Az adományokat most is, ahogy a veszélyhelyzet kihirdetése óta a felajánlásokat folyamatosan, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) keretében együttműködő egyházi karitatív szervezetek juttatják el az érintetteknek.

Az eseményen az adományozó vállalatok és segélyszervezetek, valamint az egyházi fenntartású kórházak képviselői mellett részt vett Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége és Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke is.

Herczegh Anita emlékeztetett, hogy május 12-e az ápolók világnapja és ez a nap különösen indokolja, hogy köszönetet és hálát mondjunk az ápolóknak; nekik szól a Sándor-palota ablakába kihelyezett piros szív is.

Soltész Miklós hangsúlyozta, hogy nagyon fontos az egyházi fenntartású kórházak támogatása is, hiszen most a kórházakban és a bentlakásos szociális intézményekben nagyon intenzív feladatellátás valósul meg, és sokkal nagyobb teher és felelősség hárul rájuk. Az NHKT döntése alapján ezért a maszkokat ezúttal négy budapesti egyházi kórház (Budapesti Szent Ferenc Kórház, Bethesda Gyermekkórház, Budai Irgalmasrendi Kórház és Mazsihisz Szeretetkórház), az immunerősítő cseppeket és fertőtlenítőszereket pedig bentlakásos intézmények kapják országszerte; az adományok eljuttatásában a karitatív szervezetek segítenek. (Forrás: Magyar Kurír)

A teljes beszámoló / IDE KATTINTVA OLVASHATÓ EL

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek