A Mazsihisz Szeretetkórházában vallási hovatartozás nélkül oltjuk be a vakcinára jogosultakat

2021. Március 10. / 19:15


A Mazsihisz Szeretetkórházában vallási hovatartozás nélkül oltjuk be a vakcinára jogosultakat

E héten csütörtökön és pénteken tömeges lakossági oltás lesz a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) budapesti Szeretetkórházában. A jelentkezés nem önkéntes, tehát csak azokat oltják be a Szeretetkórházban, akik a hivatalos listán szerepelnek és erről értesítést kapnak.

A zsidó hitközség fontosnak tartja, hogy szerepet vállaljon a magyar lakosság védettségének biztosításában, ennek szellemében a Mazsihisz Szeretetkórháza oltóközpontként működve, vallási hovatartozás nélkül oltja be a vakcinára jogosultakat.

Mint dr. Shemesh Assaf főigazgató érdeklődésünkre elmondta: március 11-12-én, csütörtökön és pénteken fogadják az Amerikai úti oltópontra behívóval érkező állampolgárokat. A kórház vezetője felhívta a figyelmet: csak azok kaphatnak oltást a Szeretetkórház oltópontján, akik regisztráltak, a hivatalos oltási névjegyzékben szerepelnek, és a Szeretetkórháztól előzetesen értesítést kaptak a mostani oltási akcióra. A kórházban mintegy 450 adag vakcinát fognak beadni 2 nap alatt.

Dr. Shemesh Assaf főigazgató elmondta azt is: az Országos Kórházi Főigazgatósággal (OKFŐ) szorosan együttműködve a Szeretetkórház más formában is segíti az állami vírusvédekezést. Ennek keretében a kórház vállalta, hogy az intézményben fekvőhelyeket szabadít fel az Országos Idegsebészeti Klinikai Intézet betegei számára. Erre azért van szükség, hogy a különböző egészségügyi intézményekben megfelelő hatékonysággal fókuszáljanak a koronavírusos betegek ellátására.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek