A koronavírus idején is támogatja holokauszt túlélő klienseit a MAZS Alapítvány

2020. Március 23. / 10:50


A koronavírus idején is támogatja holokauszt túlélő klienseit a MAZS Alapítvány

Az elmúlt napokban a MAZS Alapítvány többször is hírt adott a COVID19 koronavírus járvánnyal kapcsolatos intézkedéseiről. A személyes kontaktusok minimalizálása érdekében a járvány elmúlásáig felfüggesztettük a klubjaink működését és a személyes ügyfélfogadást. A Narancsliget Adományközpont átmenetileg bezárt és a JCC Budapest – Bálint Ház is átállt online jelenlétre, valamint az irodában dolgozó munkatársaink is otthoni munkavégzésre váltottak.

Mindezek mellett, a MAZS Alapítvány továbbra is dolgozik: folytatjuk a holokauszt túlélők ellátását, és igyekszünk biztosítani a megszokott szolgáltatásainkat. Szociális munkásaink és koordinátoraink otthonukból dolgozva változatlanul elérhetők és aktívan kapcsolatban vannak klienseinkkel, a gondozókkal, az otthonápolókkal. Vigyáznak arra, hogy a legveszélyeztetettebbek, az egyedül élők, ebben a helyzetben se maradjanak támogatás nélkül. A JAFFE Családsegítő Program szociális munkásai is folyamatosan kapcsolatot ápolnak a nehéz helyzetben élő gyermekes családokkal, különös figyelmet fordítva a megváltozott helyzet okozta igényekre.

A Holokauszt Túlélők Programjának vezetője, Karajz Mira az elmúlt hét tapasztalatait összegezve elmondta: „Klienseink részéről lényegesen megnövekedett az igény a bevásárlásra, valamint a meleg étel házhoz szállításra. Ezeket az igényeket kollégáink folyamatosan továbbítják partnereinknek, hogy a segítség minél hamarabb eljusson az érintettekhez. Munkatársainkat az alapítvány önkéntesei is segítik, ennek köszönhetően több klienst tudunk elérni és még gyorsabban tudunk reagálni a változó igényeikre. A hozzátartozókkal nem rendelkező, és így a leginkább veszélyeztetett klienseinket már telefonon értesítettük arról, hogy ebben a rendkívüli helyzetben külön támogatásra is számíthatnak az Alapítványtól.”

Ezúton is kérjük klienseinket, hogy kollégáinkat továbbra is a megszokott telefonos elérhetőségeken keressék. A MAZS központi száma: +36 (1) 888 9400

A rendkívüli helyzetre tekintettel a MAZSIHISZ-BZSH létrehozott egy olyan mentális segítő telefonvonalat is a + 36 (30) 541-6524 telefonszámon, ahol szakképzett pszichológusok várják a hívásokat az alábbi időpontokban:

Kedd: 14.00-15.00 óra között
Kedd: 20.00-21.00 óra között
Szerda 19.00-20.00 óra között
Csütörtök: 19.00-20.00 óra között
Péntek: 12.00-13.00 óra között

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek