Faültetés Heller Ágnes emlékére

2020. Október 26. / 13:00


Faültetés Heller Ágnes emlékére

A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület fát ültetett a Gutenberg téren a 2019-ben meghalt Heller Ágnes filozófus emlékére. Az eseményen Pikó András polgármester arról beszélt, hogy Heller Ágnes „életörömére és tudására nagy szükség van ma is”.

heller-faültetés-1.jpg

Fát ültettek a 90 éves korában, 2019-ben meghalt világhírű filozófus, esztéta, egyetemi tanár, Heller Ágnes emlékére Józsefvárosban. A faültetést a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (Mazsike) szervezte, ez volt a harmadik alkalommal megrendezett Sétafesztiváljuk idei nyitóeseménye, október 16-án.

A fát a Gutenberg téren ültették el. Itt található a tér névadó épülete, a Gutenberg-ház – Zsolnay majolikáival és szecessziós stílusjegyeivel 1907-ben adtak át a Könyvnyomdászok és Betűöntők Egyesületének bérházaként –, melynek sok éven át Heller Ágnes is a lakója volt.

heller-faületetés-2.jpg

Az eseményen részt vett Pikó András polgármester is, aki arról beszélt: Józsefváros büszke Heller Ágnesre, akinek „életörömére és tudására nagy szükség van ma is”. Hozzátette: az önkormányzat tervei szerint emlékének más nyoma is lesz a Gutenberg téren, nemcsak a most ültetett fa. (Forrás: Józsefáros.hu)

Szöveg: Lengyel Tibor; Fotó: Nagy Dániel

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek