Elképesztő interjút adott Kósa Lajos a Heti TV-ben Breuer Péternek

2019. December 03. / 14:24


Elképesztő interjút adott Kósa Lajos a Heti TV-ben Breuer Péternek

Ma reggel Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, volt debreceni polgármester volt a vendége a Heti TV Pirkadat című műsorának azon megjegyzése apropóján, miszerint „a zsidók kénytelenek voltak – vagy lehet, hogy jól is esett nekik – a nyilast megszavazni a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésben”. A politikus többször is elismételte, hogy rosszul fogalmazott, ám arra nem tudott választ adni, hogy az általa „balliberális-újnyilas koalíciónak” nevezett politikai együttműködéshez végül is mi köze a zsidóknak? Végül le akarta tiltani a beszélgetést, holott az élőben ment.


Breuer Péter műsorvezető azzal kezdte, hogy „azt hittem, ismerem a gondolatvilágát, mégis valami történt önnel”. Mint fogalmazott, Kósa Lajos valamikor nagyon jó viccmesélő volt, és ahogy az ember idősödik, nem minden vicce sikerül, ebben az esetben mi történt? A politikus azt válaszolta: „arra hívtam fel a figyelmet, ami engem mélységesen felháborít és elszomorít, hogy az ellenzéki együttműködés olyan ügyeket legitimál, ami elfogadhatatlan”.

Ekkor Breuer Péter föltette a műsor legfontosabb kérdését: „és ehhez mi köze a zsidóknak?”, de erre Kósa Lajos nem tudott értelmezhető választ adni. Megismételte, hogy a megjegyzése rossz megfogalmazás volt, majd hozzátette: „annyiban van köze hozzá az ön magyar zsidó testvéreinek, hogy nem tűrhető el, hogy bárki politikus maradhasson azok után, amit Kulcsár Gergely tett. Szerencsétlen volt a megfogalmazás, arra utaltam, hogy az nem lehet, hogy bárki újnyilasokat legitimáljon”. Természetesen Breuer Péter erre azt kérdezte, hogy „honnét tudja, hogy zsidók legitimálták? Zsidók vannak jobboldaliak, baloldaliak, jó emberek, rossz emberek, okosak és buták”, mire a politikus megismételte: „így van, ezért volt rossz a megfogalmazás, ezért kértem elnézést, mert nem akartam senkit megbántani, csak az ügyre akartam felhívni a figyelmet”. 

Később azt magyarázta, hogy „rossz volt a megfogalmazás, talán azt kellett volna mondanom, hogy nem szabad tűrni, hogy hatalmi szempontokból egy ilyen balliberális-újnyilas koalíció legitimáljon olyan politikusokat, akiket nem szabad legitimálni”. 

A beszélgetés nem sokkal ezután szürreális fordulatot vett, ugyanis Kósa Lajos mintha nem értette volna Breuer Péter azon kérdését, hogy a történtekről mit fog mondani olyan zsidó embereknek, akik ismerik és szeretik őt. „Mit mond az öreg zsidóknak, akikkel találkozik, elnézést kér?”, kérdezte a műsorvezető, mire Kósa Lajos azt a választ adta: „ez konkrétan képtelenség, reggel nyolc óra van, most hány ilyen emberrel találkozom?”. 

Arra a kérdésre, hogy mit mond Heisler Andrásnak, a legnagyobb magyar zsidó szervezet elnökének, ha szembetalálkozik vele, Kósa Lajos azt felelte: „nem tudom, hogy szembetalálkozom-e vele. Itt van? Nem fogok ott ülni az autóban, hogy hátha arra jön Heisler András”. 

Breuer Péter rákérdezett arra is, hogy mit fog mondani a szűkebb hazájában, Debrecenben a debreceni zsidóknak, akik az ő emberei, és biztosan nem erre a koalícióra szavaztak. Kósa erre azt válaszolta, hogy „biztos, hogy nem az én embereim, ez egy ilyen értelmetlenség, nekem nincsenek embereim”. Breuer hozzátette, hogy „ez nem értelmetlenség, ezek az emberek szeretik önt, ezekkel az emberekkel nagyon jó kapcsolatot tartott fönn”.

Ekkor következett az interjú legmeghökkentőbb része, Kósa ugyanis közölte: „hadd kérdezzem már meg, hogy most mit csinálunk, mert szétesett ez a műsor”. Mint mondta, „össze-vissza beszélgetünk hülyeségekről, és ehhez nem járulok hozzá, ne adjátok le, azt hiszem, ehhez talán még jogom is van”.

– De hát ez élőben megy – válaszolta Breuer.
– Ez? – kérdezte Kósa.
– Persze – bólintott Breuer.
– De hát ez egy butaság, ez a műsor – felelte Kósa.

Íme, a teljes beszélgetés:

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek