Adomány a beeri kibucnak, ahol vérfürdőt rendeztek a terroristák

2023. November 05. / 21:20


Adomány a beeri kibucnak, ahol vérfürdőt rendeztek a terroristák

Válogatás nélkül lőttek, elraboltak, akit csak tudtak, felgyújtották az emberek házait, hogy az ablakon keresztül meneküljenek, ahol a terroristák vártak”. (Haim Jelin, a kibuc egyik túlélője)

Itt az idő, hogy viszonozzuk Izraelnek azt a támogatást, az adatokban ki sem fejezhető segítséget, anyagi forrást és erkölcsi erőt, amit a diaszpóra zsidósága kapott a Zsidó Államtól!

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) vezetése azt a döntést hozta, hogy annak a beeri kibucnak indítunk gyűjtést, ahol korábban több mint 1000-en éltek, de a gyilkos terrortámadás után több mint 100 holttestet találtak.

beeri-térképen.jpg

A Mazsihisz-BZSH vezetői fölvették a kapcsolatot a Gázától öt kilométerre lévő beeri kibuc titkárával, Jiftach Czlinkerrel annak érdekében, hogy a magyar zsidó közösség adományai a legjobb helyre kerüljenek. 

Az említett kibuc lakossága ugyanis rettenetes csapást szenvedett el: október 7-én mintegy 400 terrorista támadta meg a települést, a gyilkosok válogatás nélkül lőtték le az embereket és fölgyújtották a házaikat. Leírhatatlan pusztításuk nyomán a kibuc romokban hever. A település túlélői közül ötszáz embert a Holt-tenger mellett helyeztek el, de száz túlélőnek még mindig helyet keresnek.

Beeri kibucban már az első házban megtaláltuk egy család tagjainak a holttestét. Apa, anya, egy kislány és egy kisfiú. A hátuk mögött volt összekötve a kezük. Megkínozták őket. Kivájták a szemüket. Hiányoztak az ujjak a kezükről. Végül pedig lelőtték őket. Egy másik házban egy terhes nőt találtunk hatalmas vértócsában. Felvágták a hasát. A babáját leszúrták. A nőt hátba lőtték” (Josszi Landav, a Zaka csoport önkéntese.)

A Mazsihisz-BZSH vezetősége mély együttérzéséről biztosította a kibuc titkárát, majd a vezetők a pénzügyi segítségen felül felajánlották, hogy ha szükséges, a Mazsihisz-BZSH segít az izraeli gyerekek elhelyezésében és az esetleges pszichológiai segítségben is.

A képre kattintva közvetlenül is tud támogatást adniA képre kattintva közvetlenül is tud támogatást adni

Hálás köszönettel fogadjuk zsidó és nem zsidó polgártársaink pénzadományait! Közösek a gyökereink, és közös a fájdalmunk is.

Kérjük magyar hittestvéreinket, hogy fogjunk össze és segítsünk a Hamász által megtámadott és háborúban álló Izrael népének! Ne feledjék: a zsidóság egy nép, egy szív!

Lehetőségeink szerint segítsünk minél többen izraeli testvéreinknek!

Am Izrael Chaj!

Adományaikat a 11707024-20408022 számlaszámra is várjuk!
A megjegyzés rovatba kérjük feltüntetni: adomány Izraelért

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek