Sci-fi Izraelben: hússzeletet nyomtattak laboratóriumban előállított sejtekből

2021. December 17. / 08:52


Sci-fi Izraelben: hússzeletet nyomtattak laboratóriumban előállított sejtekből

A MeaTech 3D izraeli start-up cég azt állítja, hogy sikeresen „bioprinteltek" egy tíz dekás steaket, amely kizárólag laboratóriumban előállított zsír- és izomsejtekből áll. Habár az nagy lépés a „laborhúsok" piacra dobása felé, de azért feltétlenül meg kell kérdezni egy rabbit, hogy ehetünk-e majd belőle!


A biotechnológiai cég állítása szerint az ominózus húsdarab az eddigi legnagyobb tenyésztett steak, amelyet valaha is elkészítettek, ez pedig azt jelenti, hogy fontos lépéseket tettek a laboratóriumi körülmények között növesztett, bioprintelt ínyencségek méretarányos előállításának célja felé – írja a The Guardian cikkére hivatkozva a Liner.hu.

h.jpgÍme, a „laborhús"

A MeaTech 3D startup  jövőre szeretné elindítani a steak és más, tenyésztett állati zsiradékot használó termékek kísérleti változatát. Hogy a vállalat képes lesz-e kellőképpen megnövelni a működését ahhoz, hogy elfogadható áron kínálhassa laboratóriumi steakjeit, egyelőre nem világos, a bizonytalanság ugyanis az egész születőben lévő iparágat sújtja.

A Liner.hu teljes cikke itt olvasható.

(Fotók: MeaTech/Facebook)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Ilyen tévhitek élnek a magyar társadalomban a holokausztról
Élet + forma
Bokor Gabriella: A Rothschild dzsessz baronesz