Sacha Baron Cohen: Képzeljük el, mit tudott volna Goebbels a Facebookból kihozni

2019. November 24. / 09:28


Sacha Baron Cohen: Képzeljük el, mit tudott volna Goebbels a Facebookból kihozni

Erős beszédet mondott Sacha Baron Cohen humorista-színész az amerikai zsidó szervezet, a Rágalmazásellenes Liga rendezvényén. Cohen az amerikai techóriásokat támadta amiatt, mert teret engednek a gyűlöletbeszédnek, a hírhamisításnak és az agitációkra alkalmas tartalmaknak. 


A polgárpukkasztó filmjeivel híressé vált filmes-komikus a Facebookot, a Twittert, a Google-t és a YouTube-ot nevezte meg „az emberiség történetének legnagyobb propagandagépezetének”, amelyek révén megnőtt a gyűlöletbűncselekmények száma a világban.

Sacha Baron Cohen szerint az ezeken az oldalakon működő algoritmusok olyan tartalmakat részesítenek előnyben, amelyek a felhasználók elköteleződését fenntartják, olyan történeteket, amelyek az ösztöneinkre hatnak, s félelmet, dühöt keltenek bennünk.

Mint mondta: „a hazugságok könnyebben terjednek, mint az igazság, ahogy egy újság fogalmazott, csak képezljük el, mit tudott volna Goebbels a Facebookból kihozni”. 

Szerinte „ha a Facebook létezett volna a harmincas években, simán engedte volna Hitlernek, hogy félperces reklámokat posztoljon »megoldásáról« a »zsidó problémára«”.

A filmes-komikus a Facebook alapítóját külön bírálta amiatt, mert Mark Zuckerberg a Facebookot a szólásszabadság bástyájának nevezte. Cohen elítélte, hogy a Facebook engedi holokauszttagadó eszmék terjesztését, de szerinte ez nem lehet a véleménynyilvánítás szabadságának része, mivel a holokauszt történelmi tény.

(A !!!444!!! cikke alapján)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Ünnepek
Rabbisági útmutató az újév ünnepére
2020. Szeptember 17. / 19:41

Rabbisági útmutató az újév ünnepére

Ünnepek
Így ünnepel a nagyvilág: lennénk most Texasban!

Kommentek