Online szavazás a következő „zsidó Nobel-díjasról"

2020. Április 17. / 16:21


Online szavazás a következő „zsidó Nobel-díjasról"

A Genezis-díj Alapítvány évente odaítélt elismerése – amelyet a Time magazin elnevezett „zsidó Nobel-díjnak" –1 millió dollár pénzjutalommal jár. A szervezet idén online felületet hozott létre, ahol szavazni lehet az idei jelöltekre, többek között Barbra Streisandra, Reuven Rivlinre, Pinkre és Sacha Baron Cohenre. 


A Genezis-díj Alapítvány évek óta díjaz népszerű és elismert zsidó személyeket, többek között Michael Bloomberget, New York korábbi polgármesterét, Ruth Bader Ginsburg alkotmánybírót, Ichák Perlman hegedűművészt és Natan Saranszki izraeli politikust, emberi jogi aktivisát.

A díjazottak a szakmai teljesítményükért kapják az elismerést, valamint azért, mert hozzájárulnak a zsidó örökség gazdagításához, és megvan a képességük arra, hogy pozitív változást idézzenek elő jobb és nehezebb időkben egyaránt.

A díj 1 millió dollár pénzjutalommal jár, ám a díjazottak eddig mindig valamilyen jótékony célra fordították ezt az összeget. A 2020-as díjazott, Natan Saranszki arra kérte a Genezis-díj Alapítványt, hogy olyan szervezeteknek és személyeknek utalja át ezt az összeget, akiket valamilyen módon érint a koronavírus-járvány.

Az alapítvány idén online felületet hozott létre, ahol szavazni lehet az idei jelöltekre. A szavazók között kisorsolnak 1000 dollárt, amelyről az illető dönthet majd, milyen szervezetnek kívánja adományozni.

Idén a következő személyiségek a jelöltek: Sacha Baron Cohen, Bob Iger, Elena KaganBarbra Streisand, Pink,  Reuven Rivlin,  Jonathan Sacks.

(Címlapkép: OpenClipart-Vectors/Pixabay)

Forrás: Kibic.hu

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Ma van a zsidó Valentin-nap
2020. Augusztus 05. / 12:44

Ma van a zsidó Valentin-nap

Közélet
Újból megnyílt az auschwitzi múzeum
2020. Július 02. / 10:27

Újból megnyílt az auschwitzi múzeum

Zsidó világ
Mai RaDar: mitől sikeresek a rosszak?
2020. Július 01. / 09:00

Mai RaDar: mitől sikeresek a rosszak?

Kommentek