Gulyás Gergely miniszter látogatása a Rumbach utcai zsinagógában

2020. Június 23. / 16:51


Gulyás Gergely miniszter látogatása a Rumbach utcai zsinagógában

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter ma látogatást tett a budapesti Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában, ahol Heisler Andrással, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökével közösen megtekintette a felújítás alatt álló épületet. A kormány tagjai közül ott volt Soltész Miklós államtitkár és Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár is.


A Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga teljes körű, műemléki rekonstrukciója 3,2 milliárd forintból valósul meg, amelyet a Miniszterelnökség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma biztosít állami forrásból. A mintegy három évvel ezelőtt kezdődött beruházás várhatóan ebben az évben befejeződik, így az épület az idei Hanuka ünnepe előtt megnyitható lesz a hívek és a látogatók előtt.

gulyás2.jpgBalról jobbra: Szalay-Bobrovniczky Vince, Soltész Miklós, Heisler András, Gulyás Gergely, Kiss Henriett (Fotók: Miniszterelnökség)

A létesítményt Gulyás Gergely kancelláriaminiszterrel együtt ma megtekintette Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára és Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár. 

A találkozón Heisler András, a Mazsihisz elnöke köszönetét fejezte ki a kormány nagyvonalú támogatásáért, amelynek révén az 1872-ben emelt épület eredeti pompájában újulhat meg. A  vendégeket Kiss Henriett, a Rumbach – Együttélés Háza vezetője vezette körbe az épületben.  

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek