Európában elsőként lesz Zsidó Előadóművészeti Központ Budapesten

2019. Szeptember 10. / 14:31


Európában elsőként lesz Zsidó Előadóművészeti Központ Budapesten

Jövőre Budapest VII. kerületében, Erzsébetvárosban indul meg az Európában, de még a világon is egyedülálló projekt: Zsidó Előadóművészeti Központ nyílik a Gólem Színház és a helyi önkormányzat együttműködésében.


Az Erzsébetvárosi Önkormányzat közszolgáltatási szerződésben meghatározott feltételekkel 10 évre adja használatba a Gólem Színháznak a Csányi u. 3. szám alatt egykor mézeskalács műhelyként és pékségként működő közel 500 négyzetméteres teret. A következő egy évben a Gólem csapata saját tartalékai kiegészítéseként számos forráslehetőséget – pályázatok, magántámogatók, közösségi finanszírozás – felhasználva igyekszik összegyűjteni a nyitáshoz szükséges közel 70 millió forintot. A szükséges munkálatok elvégzése után a nyitást 2020 nyarára tervezik – írja a Kibic Magazin.

Az Európában elsőként lesz zsidó előadóművészeti központ Budapesten című cikkükben azt írják: A  Zsidó Előadóművészeti Központ nem csak a Gólem Színház előadásainak ad majd otthont, hanem tánc, opera, jazz és más zenei produkcióknak is teret kínál, a kerületi művészektől kezdve egészen a nemzetközi sztárokig. Az írás szerint az új központ célja, hogy különleges és egyedülálló programkínálatot nyújtson a zsidó tematikájú előadóművészet területén, de akár képző és vizuális művészeti projektek is megvalósulhassanak. Emellett az oktatás, az ismeretterjesztés, valamint a fejlesztési programok kaptak helyet az intézményben.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek