Elnyerték a világ egyik legrangosabb szakmai díját a Rumbach arculattervezői

2021. Augusztus 18. / 11:02


Elnyerték a világ egyik legrangosabb szakmai díját a Rumbach arculattervezői

Az 1955-ben alapított Red Dot Design Award a világ egyik legrangosabb design elismerése a vizuális formatervezés területén. A rangos díjat – vagyis a „Piros Pontot" – idén Dávid Gábor és Tausz Gábor Ezra kapta meg a Rumbach zsinagóga látogatóirányító rendszerének, arculatának és kiállításainak grafikai tervezéséért. Büszkék vagyunk és gratulálunk!


A Red Dot Design Award olyan vizuális formatervezés tematikájú pályázati verseny, amelyben a „piros pont” a minőség védjegye. Évente változó – tervezőkből, professzorokból, a szaksajtó munkatársaiból álló – nemzetközi szakértő zsűri válogatja ki a díjazott műveket. 2021-ben Dávid Gábor és Tausz Gábor Ezra a helyreállított Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga belső, útbaigazító rendszerének, arculatának és kiállításainak grafikai tervezéséért kapta a rangos elismerést Brands & Communication Design szekcióban – írja az Octogon építészeti és design szakportál.

A Rumbach zsinagóga designkommunikációja a teljes épületen átívelő – a bejárattól a kijáratig összefüggő, részleteiben nagyon sokszínű – vizuális elemek összessége. Az eredeti zsinagóga rendkívül gazdag vizuális világa mellé közösségi tereket, kávézót, múzeumot és oktatási termeket hoztak létre az épületben. Az arculatban – a zsinagóga eredeti motívumaira építve – ez a kettősség fogalmazódik meg.

Az Octogon teljes cikke ide kattintva olvasható.

(Címlapkép: A Rumbach egyik emeleti termének dekorációja. Forrás: Red Dot Award 2021 via Octogon)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek