Ausztrália: A Hezbollah terrorista szervezet, belépni és finanszírozni tilos

2021. November 24. / 10:21


Ausztrália: A Hezbollah terrorista szervezet, belépni és finanszírozni tilos

Az Egyesült Államokhoz, Izraelhez és az Arab Ligához hasonlóan Ausztrália is teljes egészében terrorista szervezetnek minősítette a Hezbollah libanoni félkatonai szervezetet. Ennek azért van nagy jelentősége, mert Ausztráliában jelentős számú libanoni közösség él, számukra tehát a jövőben tilos a terrorszervezet támogatása és az oda való belépés.


Ausztrália szerdán az egész Hezbollahot „terrorista szervezetként” sorolta be, kiterjesztve a már meglévő fegyveres egységekre vonatkozó betiltást az egész szervezetre, amely jelentős hatalommal bír Libanonban. Karen Andrews belügyminiszter közölte, hogy az Irán által támogatott síita csoport „továbbra is terrortámadásokkal fenyeget, és terrorszervezeteket támogat”, és „valós” és „hiteles” fenyegetést jelent Ausztráliára – írja az Új Kelet című izraeli lap.

A nagy libanoni közösséggel rendelkező Ausztráliában mostantól tiltják a szervezetben való tagságot vagy annak finanszírozását.

Az Egyesült Államok, Izrael és az Arab Liga terrorista csoportnak minősíti a Hezbollahot, és Izrael gyakran felszólít más országokat, hogy kövessék példájukat. Egyre több ország tette meg ezt, és Szaúd-Arábia a múlt hónapban a terrorizmus feketelistájára tette a szervezet pénzügyi ágát.

Az Új Kelet teljes cikke ide kattintva olvasható.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Fahidi Éva temetése október 9-én lesz a Farkasréti temetőben
Hírek, lapszemle
Kiállítással és koncerttel emlékeznek ma Seress Rezsőre Komáromban
Élet + forma
VI. Tolerancia Kupa és Családi nap
2023. Augusztus 28. / 20:55

VI. Tolerancia Kupa és Családi nap