Címkék

Zsidó tanítás

Zsidó világ / 2024. Május 15. / 17:17

Radnóti főrabbi: „Számoltam Veled", avagy mi az ómerszámlálás fő üzenete?

A RaDar című, Radnóti Zoltán és Darvas István főrabbik által vezetett online előadás-sorozat legutóbbi adásában Radnóti Zoltán, a Bét Sálom zsinagóga rabbija, a Budapesti Rabbiság igazgatója „Számoltam Veled", avagy mi az ómerszámlálás fő üzenete? címmel adott tanítást. Ezt tekinthetik meg az alábbi YouTube-videóban.

Megemlékezések / 2024. Május 14. / 15:14

Cserépfaluban most vasárnap lesz a 11. Groszmann Lili emlékséta

Idén 11. alkalommal rendezik meg a Groszmann Lili emléksétát, amely során Cserépfaluból az egykori kövesdi gettóig vezető utat járják végig. Mezőkövesden botlatókövek elhelyezésével zárul az esemény.

Zsidó világ / 2024. Május 10. / 10:43

Binjomin rabbi: Az első három lépés a szentséghez

Az Omek magazinnak ezen a héten jelent meg az 50. száma. A jubileumi számban három lépésről olvashatunk a szentséghez: szülők tisztelete, szombattartás és a bálványimádástól való eltávolodás, valamint az ezekből kirajzolódó összefüggő rendszer – írja Szántó-Várnagy Binjomin, a Bét Jehuda közösség rabbija.

Zsidó világ / 2024. Május 09. / 11:43

Radnóti főrabbi: „Életkor vs. diploma" (Valóban szuperek az öregek?)

A RaDar című, Radnóti Zoltán és Darvas István főrabbik által vezetett online előadás-sorozat legutóbbi adásában Radnóti Zoltán, a Bét Sálom zsinagóga rabbija, a Budapesti Rabbiság igazgatója „Életkor vs. diploma" (Valóban szuperek az öregek?) címmel adott tanítást. Ezt tekinthetik meg az alábbi YouTube-videóban.

Zsidó világ / 2024. Május 08. / 13:30

Darvas főrabbi: ,,Életben maradni"

A RaDar című, Radnóti Zoltán és Darvas István főrabbik által vezetett online előadás-sorozat keretében Darvas István főrabbi, a Hegedűs Gyula utcai zsinagóga rabbija „Életben maradni" (életigenlés = micvák + Tóra = Isten?) címmel adott tanítást. Ezt tekinthetik meg az alábbi YouTube-videóban.

Zsidó világ / 2024. Április 17. / 16:06

Radnóti főrabbi: „Szövetség beforrt" (Turnusrufus, rabbi Akiva és a brit)

A RaDar című, Radnóti Zoltán és Darvas István főrabbik által vezetett online előadás-sorozat legutóbbi adásában Radnóti Zoltán főrabbi, a Bét Sálom zsinagóga rabbija, a Budapesti Rabbiság igazgatója „Szövetség beforrt" (Turnusrufus, rabbi Akiva és a brit) címmel adott tanítást. Ezt tekinthetik meg az alábbi YouTube-videóban.

Zsidó világ / 2024. Április 11. / 10:31

Zsidó Szabadegyetem Pápán: Kurucz Ákos rabbi a szülők tiszteletéről

A „hosszú” élet titka című előadás nyitotta meg a Zsidó Szabadegyetem újabb sorozatát a Schmidt Orsolya által vezetett Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület közösségi helyén. A szülői tisztelet fogalmát Kurucz Ákos rabbi járta körül.

Zsidó világ / 2024. Február 14. / 16:18

Radnóti főrabbi: Hol laknak az ártó szellemek?

Mint sokak előtt ismert, a RaDar szóösszetétel Radnóti Zoltán és Darvas István vezetéknevéből adódott: ez a címe a két főrabbi előadás-sorozatának, amelyet minden héten kedden követhetünk nyomon az interneten. Honlapunkon mostantól minden RaDar-előadást megosztunk azzal a céllal, hogy tanuljunk együtt Radnóti és Darvas rabbikkal! Most a február 13-i előadást ajánljuk.

Zsidó világ / 2023. November 17. / 10:15

Jonathan Sacks rabbi a háborúról

A nagy Jonathan Sacks rabbi legfontosabb gondolatait felidéző sorozatunkban ezúttal azt az idézetet osztjuk meg, amit a rabbi a hatnapos háború kapcsán írt. Habár ennek tragikus az apropója, ám az idézet mégis mindannyiunk számára lélekemelő lehet.