Címkék

Tatai zsidó temető

Zsidó világ / 2024. Július 01. / 10:57

Felújításra szorul a herendi porcelángyárosok védett síremléke

– A Goldberger Alapítvány felkérésére a Mazsihisz finanszírozásában elkészült szakértői anyag a ma még álló három unikális kerámia fejkő restaurálásának sürgős megkezdését hangsúlyozza – olvasható Kerti Katalin alapítványi elnök tájékoztatójában, amely a tatai zsidó temetőben lévő síremlékek védetté nyilvánítását szorgalmazta.

Zsidó világ / 2024. Június 24. / 12:45

Védetté nyilvánították a tatai zsidó temető három síremlékét

A Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottsága a Nemzeti Sírkert részévé, így védetté nyilvánította dr. Kempfner József, Fischer Mózes Áron és Farkasházi Fischer Dezső síremlékét a tatai zsidó temetőben – tájékoztatta honlapunkat Tamás Péter, a Mazsihisz vidéki temetőrendezésért felelős csoportvezetője. A kezdeményezés Kerti Katalin volt tatai polgármester, a Goldberger Alapítvány vezetőjének érdeme.

Élet + forma / 2024. Április 26. / 11:52

Zsidó fiatalok összefogása: temetőtakarítás Tatán

A budapesti zsidó ifjúsági világban majdnem mindenki ismer majdnem mindenkit, nem meglepő, hogy a Támár kezdeményezéséhez, hogy a Mazsihisz illetékeseivel egyeztetve segítenek rendben tartani a nemrégiben viharkárt szenvedett tatai zsidó temetőt, csatlakozott a budapesti Mózes ház is.