Címkék

Mazsihisz

Mazsihisz hírek / 2024. Április 18. / 11:06

Hogyan védekezhetünk az egyre nagyobb antiszemitizmus ellen?

A Mazsihisz is képviseltette magát a „Hidak építése – Küzdjünk együtt az antiszemitizmus ellen" nevű projekt keretében tartott brüsszeli képzésen. A program célja, hogy az európai zsidó közösségek képviselőit felkészítse az online antiszemitizmussal szembeni hatékony fellépésre és érdekképviseletre. A WJC, a CEJI és a What Matters által szervezett két napos, angol nyelvű tréningről az egyik résztvevőt, Zucker-Kertész Lillát kérdeztük.

Pályázatok / 2024. Április 15. / 21:10

„Nagymama, nagypapa, mesélj nekem!” – Pályázati kiírás

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) ismét pályázatot hirdet zsidó óvodák és iskolák tanulói számára azzal a céllal, hogy a gyerekeknek lehetőséget adjon zsidó értékekből fakadó gondolkodásra és alkotásra, és jövő nemzedékeit segítse bevonni a zsidó közösségi életbe és a zsidóság megélésébe.

Mazsihisz hírek / 2024. Április 02. / 09:39

Több helyen korábban megkezdődtek a temető-karbantartási munkák

– A rendkívül enyhe időjárás miatt idén jóval korábban kezdődtek el a karbantartási munkák egyes, a Mazsihisz kezelésében lévő vidéki zsidó temetőben – tájékoztatta honlapunkat Tamás Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) vidéki temetőrendezésért felelős csoportvezetője.

Mazsihisz hírek / 2024. Március 18. / 19:01

Dr. Kunos Péter, a közösség első számú szolgálója

A héten ülésezik a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) közgyűlése, amelyen a legfontosabb napirendi pont az ügyvezető megválasztása. A pozíció várományosa dr. Kunos Péter, a Mazsihisz-BZSH jelenlegi ügyvezető igazgatója, akit az elmúlt év gazdálkodásáról és a folyamatban lévő fejlesztésekről kérdeztünk.

Hírek, lapszemle / 2024. Március 13. / 11:20

Szombat: A palesztin halottak számától a Sorsok Házáig

Sajtóreggelin látta vendégül Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke, dr. Frölich Róbert országos főrabbi és Kardos Péter főrabbi a szerkesztőségek munkatársait. A beharangozó két fő témát ígért: az izraeli határain zajló háborút, illetve a Mazsihisz szerepét a zsidó és nem zsidó közéletben.

Élet + forma / 2024. Március 12. / 12:17

Mazsihisz Balatonfüredi Üdülő – jelentkezés és árak

Kedves Hittestvéreink! 2024. nyarán is szeretettel várunk a megújult üdülőnkben! Új bútorok, új kóser konyha tavalyi beépítését követően az idén tavasszal új nyílászárók kerülnek beépítésre, illetve minden szobánk légkondicionálása is megvalósul.

Mazsihisz hírek / 2024. Március 12. / 09:18

A francia nagykövet a Mazsihisz elnökénél

Claire Legras, Franciaország budapesti nagykövete tett látogatást a napokban dr. Grósz Andor elnöknél a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökénél a Szövetség székházában.

Hírek, lapszemle / 2024. Március 11. / 20:37

Antiszemitizmus, anticionizmus – Csúcstalálkozó New Yorkban

A korábbról jól ismert SOHA TÖBBÉ FASIZMUST! és az ehhez hasonló felkiáltásokhoz csatlakozott egy új, de tartalmában megegyező felszólítás: MOST VAN A SOHA! Ezzel a címmel rendezték meg a világ legnagyobb antiszemitizmus elleni találkozóját New Yorkban.

Mazsihisz hírek / 2024. Március 10. / 17:57

Izrael diaszpóraügyi minisztere a Dohány utcai zsinagógában

A hivatalos úton Magyarországon tartózkodó Amichai Chikli, Izrael diaszpóraügyi minisztere a Dohány utcai zsinagógába is ellátogatott. A politikussal találkozott dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke, dr. Frölich Róbert országos főrabbi és Mester Tamás, a BZSH elnöke, a Mazsihisz alelnöke is.

Izrael / 2024. Március 06. / 18:13

Elegáns és művelt úriember egy állam élén: Jichák Hercog, Izrael elnöke

Jichák Hercogról a habitusa, megjelenése és beszédmódja alapján első látásra azt gondolná az ember, hogy különösen művelt művészember, de miután kifejti a gondolatait, akkor már az a benyomásunk támad: igazi államférfivel van dolgunk. Most, amikor a Zsidó Államnak ilyen súlyos megpróbáltatásokat kell kiállnia, ennek óriási szerepe van. Az elnök a rezidenciáján fogadta a Mazsihisz delegációját.

Mazsihisz hírek / 2024. Március 04. / 21:09

Tudástár: Összesen már tizennégy zsinagóga járható be virtuálisan a honlapunkon

A Mazsihisz.hu Kultúrkincs című aloldalán a virtuálisan is bejárható zsinagógák sorába felkerült az albertirsai és a kisvárdai zsinagóga is, azaz immár mindkét épületet megnézhetjük háromdimenziós technikával. Ezzel összesen már 14 zsinagógát tekinthetnek meg kívül-belül az internet segítségével.

Izrael / 2024. Március 04. / 17:00

KKL-JNF: A Mazsihisz adománya és reményfája a Beeri Kibucnak

– Szolidaritást vállalunk az áldozatok családjával, a túlélőkkel és Izrael népével, akik a terror és az erőszak fenyegettségében élnek – mondta Kobi Davit, a Keren Kayemet LeIsrael-Jewish National Fund (KKL-JNF) közép-európai és magyarországi vezetője, amikor a Beeri Kibucban dr. Grósz Andorral, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökével elültetett egy – a reményt szimbolizáló – olajfát.