Címkék

Magyar kormány

Mazsihisz hírek / 2023. November 16. / 20:14

A Mazsihisz elnöke a kancelláriaminiszternél

A magyar zsidó közösséget érintő, aktuális kérdésekről, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) egyes intézményeinek fejlesztéséről és a jövő évi holokauszt megemlékezésekről volt szó azon a megbeszélésen, amelyet a napokban folytatott dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke Gulyás Gergellyel, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel.

Közélet / 2023. November 14. / 08:53

A kormány 1 milliárd forintot biztosít a 2024-es holokauszt megemlékezésekre

A Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg az a kormányhatározat, amely szerint a kormány a központi költségvetésből 1 milliárd 600 ezer forintot biztosít a holokauszt 80. évfordulója alkalmából 2024-ben tervezett megemlékezések támogatására. A forrást nonprofit-, társadalmi-, civil szervezetek és köztestületek vehetik igénybe.

Mazsihisz hírek / 2023. November 08. / 10:48

A Mazsihisz elnöke a belügyminiszterrel tárgyalt

A magyar zsidó közösséget érintő aktuális ügyek szerepeltek annak a megbeszélésnek a napirendjén, amelyet dr. Grósz Andor folytatott Pintér Sándor belügyminiszterrel. A héten lezajlott találkozót a Mazsihisz-elnök kezdeményezte.

Izrael / 2023. Október 31. / 14:25

Nem négy, hanem öt magyar származású túszt ejtett a Hamász

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint Szijjártó Péter arról számolt be, hogy már öt, magyar állampolgársággal rendelkező túszról lehet tudni, miután nemrég egy újabb felnőtt fogolyról érkezett értesítés. Elmondta: a kormánynak továbbra sincs tudomása magyar állampolgárságú halálos áldozatról Izraelben, az erről szóló hírek nem bizonyultak igaznak.

Izrael / 2023. Október 27. / 17:11

Hamász-képviselő Moszkvában: a túszok elengedésének feltétele a tűzszünet

– Nem engedheti el a túszait a Hamász, amíg nem születik tűzszüneti megállapodás – jelentette ki Abu Hamid, az iszlamista terrorszervezet moszkvai küldöttségének képviselője , aki Hamász számára „baráti országnak" nevezte Oroszországot. Időközben Szijjártó Péter közölte: a magyar kormánynak négy magyar állampolgárságú vagy származású túszról – köztük két gyerekről – van tudomása Gázában.

Izrael / 2023. Október 26. / 15:49

Kormányinfó: Gázában 15 magyar tartózkodik, mindannyian épségben vannak

– Továbbra is a leghatározottabban elítéljük az Izrael elleni terrortámadást, a magyar kormány pedig elismeri Izrael függetlenségét – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (képünkön) ma a Kormányinfón. Elmondta: eddig 445 magyar állampolgárt hoztak haza Izraelből, 15 magyar továbbra is Gázában tartózkodik. Négy családról van szó, tíz kiskorú gyermekkel, a legkisebb négy hónapos.

Izrael / 2023. Október 11. / 21:39

Újabb evakuációs művelet az Izraelben rekedt magyarok hazajuttatására

– Újabb evakuációs műveletet indít a magyar kormány az Izraelben rekedt magyarok hazajuttatása érdekében, a hatóságok kapcsolatban vannak mind a 220 személlyel, aki konzuli védelemre jelentkezett – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ma a grúziai Tbilisziben.

Izrael / 2023. Október 09. / 12:12

A magyar légierő 325 embert menekített ki Izraelből

– A kormány mentőakciója keretében a magyar légierő az éjszaka folyanán három repülőgéppel összesen 325 embert, köztük 46 gyereket menekített ki Izraelből – jelentette be ma Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Arra kérte a magyar állampolgárokat, hogy kizárólag „nagyon-nagyon halaszthatatlan esetben" utazzanak Izraelbe, de aki mégis Izraelbe megy, regisztráljon konzuli védelemre.