Címkék

Kóser konyha

Élet + forma / 2023. Február 24. / 11:25

Ínyencségek, különleges menük a Kosher Deliben az országos étterem héten

A Síp utca 12. szám alatt lévő Kosher Deli Budapest idén első alkalommal vesz részt a március 9-19. között megrendezésre kerülő országos étterem héten. A kedvenc kóser éttermünk a hét folyamán különleges, három fogásos menüajánlatokkal várja a vendégeket. A menüket 7900 forintért kínálja az étterem szervízdíjjal együtt, extra ajándékként a fogások mellé egy finom mediterrán hangulatú limonádé és egy kávé is jár – ki ne hagyják a Kosher Delit!

Élet + forma / 2023. Január 30. / 12:24

Itt az első kóser mesterséges hús?

Az izraeli főrabbi, David Baruch Lau döntése szerint az izraeli Aleph Farms által előállított mesterséges steak kóser. A kósersági előírásokat betartó zsidó emberek fogyaszthatják a tenyésztett állati sejtekből előállított mesterséges steaket, mondta ki David Baruch Lau, Izrael főrabbija egy határozatban.

Hírek, lapszemle / 2023. Január 24. / 15:40

Kórházban nyitott zsinagógát a náci és a zsidómentő unokája Németországban

A kórházigazgató, David Ruben-Thies számára ez olyan életmű, amelyhez egy lenyűgöző történet is tartozik. Ruben-Thies egyik nagyapja náci volt, aki a második világháborúban részt vett Lengyelország lerohanásában. Másik nagyapja zsidókat rejtegetett kereskedelmi hajóin, hogy kijuttassa őket az országból. Ruben-Theis elmondta, hogy szokatlan múltja inspirálta arra, hogy zsinagógát építsen a kórházban, és egy kóser konyhát is kialakítson a létesítményben.