Címkék

Kántorkoncert

Kultúra / 2023. Május 24. / 11:49

Meghívó kántorkoncertre

Az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem (OR-ZSE) és az Merkaz – Héber és Izraeli Kulturális Központ minden érdeklődőt sok szeretettel vár a Rabbiképző kántorhallgatóinak és előimádkozó hallgatóinak nyilvános vizsgahangversenyére 2023. június 1-én, csütörtökön délután 6 órakor a Merkaz Központba (Pontos cím: Budapest VI. kerület, Paulay Ede utca 1.)

Hírek, lapszemle / 2023. Március 28. / 21:47

Eltűntették a Szálasira emlékező feliratot az özvegye sírkövéről

„Szálasi Ferenc emlékére” – ez a szöveg tűnt el a kőről egyetlen nappal az ügyet holnap tárgyaló Fővárosi Közgyűlés ülése előtt. Az ÉnBudapestem.hu portálnak Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes korábban azt mondta: „ha a sírkő készíttetője nem távolítja el a nyilas vezető képét és a nyilaskeresztre hajazó szimbólumot a sírkőről, a főváros maga váltja meg a sírhelyet, és eltávolítja róla a követ".

Zsidó világ / 2022. November 08. / 13:39

„Spirituális és szakmai értelemben a rendezvény felemelő volt”

– A brit és amerikai vagy kanadai kántorok a mi régiónkra, Magyarországra és Kelet-Európára úgy tekintenek, mint az askenáz zsidó liturgia forrásvidékére, ahová mindig jó visszatérni – derül ki alábbi összeállításunkból, amelyet a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában az elmúlt napokban lezajlott nemzetközi kántortalálkozó résztvevőivel készítettünk.

Zsidó világ / 2022. November 07. / 14:01

Ilyen az, amikor a kántorművészet a hívő ember érzelmeivel találkozik

Nagyszabású gálakoncerttel ért véget tegnap az a nemzetközi kántortalálkozó, amelyre Ausztráliától kezdve Anglián és Kanadán át szerte a nagyvilágból összegyűltek a zsidó liturgia elhivatott énekesei a budapesti Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában. A kántorok műhelyfoglalkozásokon, közösségi együttléteken és természetesen koncerteken ismerkedtek egymással, s cseréltek eszmét hivatásuk szakmai rejtelmeiről és mesterfogásairól.

Zsidó világ / 2022. November 06. / 15:46

Bekukkantottunk a gyakoroló zsidó kántorokhoz sábesz után

Tegnap, miután kiment a sábesz, elmentünk a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógába, hogy megnézzük: a most zajló nemzetközi kántortalálkozón milyen is egy „workshop” (amit helyesebb volna magyarul műhelyfoglalkozásnak hívni). Annyira jó volt, hogy legszívesebben mi is dalra fakadtunk volna, szerencsére nem tettük, inkább azt csodáltuk: még a kisebb, nem koncertekre tervezett irodahelyiségekben is milyen gyönyörűen zeng az emberi hang, ha az Örökkévalót dicséri.

Kultúra / 2022. November 01. / 14:04

Meghívó a 14. Nemzetközi Kántor Konferencia gálakoncertjére

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és az Európai Kántorok Szövetsége (EJC) szeretettel meghívja Önt a Budapesten megrendezendő 14. Nemzetközi Kántor Konferencia gálakoncertjére, amely 2022. november 6-án, vasárnap este 8 órakor kerül megrendezésre a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában.