Címkék

Héber Imre Klub

Mazsihisz hírek / 2023. Május 24. / 14:05

Héber Imre-klub: A nyilas hatalom végnapjai Nyugat-Magyarországon

A budapesti Hegedűs Gyula utcai zsinagógában működő Héber Imre-klub mai összejövetelén A nyilas hatalom végnapjai Nyugat-Magyarországon címmel tart előadást Villányi András. A rendezvény ma délután fél 4-kor kezdődik, aki személyesen nem tud jelen lenni, a cikkünkben található link segítségével online figyelemmel kísérheti az elhangzottakat.

Zsidó világ / 2023. Március 22. / 09:36

Villányi András a rabbiképzőről ma a Héber Imre Klubban

A Héber Imre Klub tagjai az elmúlt hónapokban már két előadást hallhattak Villányi András fotóművésztől az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) jogelődjének, a rabbiképzőnek a történetéről. A sorozat befejező, harmadik előadása ma délután fél 4-kor lesz.

Zsidó világ / 2023. Február 17. / 12:01

Villányi András előadása a rabbiképzőről a Héber Imre Klubban

Akik a közelmúltban meghallgatták Villányi András fotóművész „Egykorvolt Rabbiképző, Rabbiszeminárium" című előadásának első részét, azok ne mulasszák el az előadás második részét sem. A rendezvény a budapesti Hegedűs Gyula utcai zsinagógában lesz február 22-én, szerdán délután fél 4-től, de a ZOOM internetes platformon is figyelemmel követhetik.

Zsidó világ / 2023. Január 23. / 14:26

Előadás a rabbiképző történetéről a Héber Imre Klubban

A Hegedűs Gyula utcai zsinagógában Egykor volt Rabbiképző, Rabbiszeminárium címmel Villányi András fotóművész előadását hallgathatják meg január 25-én, szerdán 15 óra 30-tól. A program a ZOOM internetes platformon is követhető lesz.

Zsidó világ / 2022. December 26. / 12:22

Villányi András a győri zsidóságról a Héber Imre Klubban

A Héber Imre Klub szervezésében Villányi András fotóművész „Egykor győri polgárok voltak" címmel november 30-án tartott előadásának második része december 28-án, szerdán délután fél 4-kor kezdődik az internetes Zoom platformon. Cikkünkben megtalálják a linket, amelynek segítségével részt vehetnek a Zoom-előadáson.

Zsidó világ / 2022. Augusztus 29. / 11:29

A BZSH két idősklubjának zarándokútja Győrben

A helyi zsidóság jelenével és múltjával ismerkedtek meg, továbbá látogatást tettek a zsinagógában és a zsidó temetőben a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) Héber Imre Klubjának és Herman Lipót Klubjának tagjai a napokban Győrben. Az útról GÁL ETELKA, a Héber Imre Klub vezetője küldött beszámolót honlapunknak.