Izrael külügyminisztere: A szolidaritásunkban rejlik az erőnk

2024. Április 05. / 07:00


Izrael külügyminisztere: A szolidaritásunkban rejlik az erőnk

Israel Katz, a Zsidó Állam külügyminisztere levelet írt a diaszpórában élő zsidósághoz, amelyben az október hetedike óta előállt helyzettel, azaz a növekvő antiszemitizmussal kapcsolatban fejti ki álláspontját. Az összefogásra buzdító szöveg magyar fordítását közöljük az alábbiakban. 

Nehéz szívvel fordulok önökhöz az október 7-i tragédiát követően, amely nap több mint 1200 ártatlan izraeli kíméletlen meggyilkolásának, és több mint 250 izraeli és más állampolgár Gáza sötét alagútjaiba való elrablásának volt tanúja. Öt hónap telt el azóta, és 134 testvérünk még mindig fogságban van. 

A válaszunk nemzetként egyértelmű: háború a biztonságunk visszaszerzéséért. Három határozott célért küzdünk: a Hamasz felszámolásáért, minden elrabolt visszatéréséért és a terror száműzéséért Gázából. Harcunk nem fog alábbhagyni, amíg ezeket a célokat el nem érjük.

Riasztó, hogy a megrázó nap óta az antiszemitizmus világszerte felerősödött, ami nemcsak Izraelt célozza, hanem a zsidó közösségeket mindenhol. Elfogadhatatlan az a megfélemlítés, amellyel azok szembesülnek, akik most nem merik felfedni zsidó identitásukat. Ez súlyos emlékeztető az önvédelmünkkel és létezésünkkel kapcsolatos kihívásokra. Nem állhatunk tétlenül, és nem számíthatunk másokra, hogy harcoljanak helyettünk. 

Ennek fényében egységes globális érdekvédelmi front kialakítását javaslom. Ez a koalíció világszerte küzdeni fog az antiszemitizmus, valamint Izrael és a zsidók szidalmazása ellen a média minden frontján, bevonva izraeli állampolgárokat, kormányunkat, a diaszpórát, Izrael barátait, a zsidó világot, valamint nemzetközi szövetségeseket is. 

Az önök részvétele létfontosságú; együtt legyőzhetjük a gyűlöletet, amely megosztani és gyengíteni akar minket, mint nemzetet. Egységünk és eltökéltségünk a viszontagság idején különösen meghatározó számunkra. A szolidaritásunkban rejlő erő az, ami átvezet minket ezen a viharon. Ahogy haladunk előre, vezessen bennünket bölcseink éleslátása: Izrael egész népe felelős mindannyiunkért. Mindannyian egyeségesen állunk ügyünk mellett és szilárdak vagyunk az utunk igazságosságában. 

Israel Katz
külügyminiszter

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek