Magyar Hebraisztikai társaság – meghívó konferenciára és könyvbemutatóra

2024. Január 21. / 09:56


Magyar Hebraisztikai társaság – meghívó konferenciára és könyvbemutatóra

Folytatva az elmúlt évek hagyományát, a Magyar Hebraisztikai Társaság 2024. február 1-én, csütörtökön ismét megrendezi konferenciáját, amellyel a Társaság alapító elnöke, Prof. dr. Schweitzer József (1922–2015) országos főrabbi, az Országos Rabbiképző Intézet igazgatója emléke előtt tiszteleg. Az idei konferenciának a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara ad otthont a PPKE Sophianum épületében (Budapest VIII. kerület, Mikszáth Kálmán tér 1.)

A több év után ismét jelenléti formában megrendezett esemény részletes programja elérhető már a konferencia honlapján / IDE KATTINTVA.

hebraisztikai-társaság-2024.jpg

A konferencia záróeseményeként egy könyvbemutatóra is sor kerül. 16.30 órakor dr. Csorba Dávid, a Debreceni Református Kollégium múzeumának az igazgatója mutatja be a Magyar Hebraisztikai Társaság „Studia Hebraica Hungarica” sorozata legújabb kötetét. 

A Koltai Kornélia és Zsengellér József szerkesztésében megjelent "Héber üdvözlőversek és a peregrináció” című kötet a 17. századi magyar peregrinusok héber nyelven írt költeményeiről szóló OTKA-projekt zárókonferenciájának az anyagát tartalmazza.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek