Közös útjaink: múzeumi bemutató diákoknak és tanároknak a zsidóságról

2022. Március 28. / 09:45


Közös útjaink: múzeumi bemutató diákoknak és tanároknak a zsidóságról

A Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár és a Magyar Nemzeti Levéltár közös keddi útja online formában mutatja be a zsidóság történetét a két gyűjteményben őrzött írásos és tárgyi emlékekek alapján. A „KözösKedd! – Bemutató tanároknak" című program holnap, március 29-én, kedden délután 5 órakor kezdődik, a programon (előzetes regisztráció után) bárki részt vehet a ZOOM platformon.

A Közös útjaink című virtuális kiállítás a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár és a Magyar Nemzeti Levéltár több tagintézményének együttműködésével jött létre. Az együttműködés célja egy olyan levéltár- és múzeumpedagógiai projekt megvalósítása volt, amely a magyar zsidóság történetét dolgozza fel a két gyűjteményben őrzött írásos és tárgyi emlékekből.

A virtuális kiállítás segítségével a magyar zsidóság történetét, a magyar-zsidó együttélést kívánják bemutatni és feldolgozni a középkortól a 20. század végéig levéltári iratok és múzeumi tárgyak segítségével. A kiállítás célközönsége a 12 év feletti általános- és középiskolás korosztály, a közoktatásban dolgozó pedagógusok és az érdeklődő felnőttek.

Az online program során a résztvevők megismerkedhetnek a virtuális kiállítással és annak közoktatásban történő felhasználásával, továbbá azt is szeretnénk bemutatni, hogy a közgyűjteményi tartalmak mennyi mindennel tudják segíteni a közoktatás munkáját.

Az első virtuális vezetés – a Zoom internetes felületen – március 29-én, 17 órától kezdődik.

A program előzetes regisztrációhoz kötött, amelyre ezen az e-mail címen tudnak jelentkezni:
leveltarpedagogia@mnl.gov.hu

(Forrás: A rendezvény Facebook-oldala)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Irodalmi zarándokutat terveznek Radnóti Miklós nyomában
Izrael
74 éves lett: Boldog Születésnapot, Izrael!

Kommentek