Átadtuk a budapesti iskolások ajándékát a Beeri Kibucnak

2024. Március 13. / 16:24


Átadtuk a budapesti iskolások ajándékát a Beeri Kibucnak

Mint izraeli cikksorozatunkban beszámoltunk róla, a Zsidó Államban járt a Mazsihisz delegációja, amely ellátogatott a terroristák által október 7-én megtámadott Beeri Kibucba is. Szívfacsaró volt a terror nyomaival való találkozás, de akadtak felemelő pillanatok: ilyen volt a kaddis elmondása és a budapesti Csia Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ajándékának átadása a kibuc képviselőinek.

A Beeri Kibucban október hetedikén rettenetes pusztítást végeztek a Hamász terroristái, ennek következtében a mintegy 1200 lakosú kistelepülésen még száz alatt van az ott élők száma, a többiek a helyreállítás után térhetnek vissza.

A Mazsihisz delegációja a közelmúltban látogatást tett a kibucban, ahol szívet tépő a látvány, az ártatlan emberi életek kioltásának nyomai sokkolóak. Az egyik lakóépület előtt dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke gyertyát gyújtott és kaddist mondott az áldozatokért. Ugyancsak felemelő pillanat volt, amikor a Mazsihisz elnöke – amellett, hogy a KKL-JNF képviselőivel elültette a remény fáját és eljuttatta a kibuc vezetésének a magyar zsidó közösség  adományát – átadta azt az ajándékot is, amelyet a Csia Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói készítettek

20231020_091425.jpg

A tíz éves diákok által rajzolt alkotáson Dávid-csillag látható, benne a 23. zsoltár szövegével. A kibuc vezetése meghatottan fogadta a gyerekek adományát, amely megerősítette őket abban: ebben a nehéz helyzetben világszerte nem kevesen vannak olyanok, akik a megtámadott Zsidó Állam mellett állnak. 

(Címlapkép: a Mazsihisz elnöke átadja az ajándékot a kibuc képviselőjének, mellettük Kobi Davit, a KKL-JNF közép-európai és magyarországi vezetője) 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek