A Sabbathsong Klezmer Band útja Izraelben

2024. Április 05. / 12:41


A Sabbathsong Klezmer Band útja Izraelben

– Jiddis és ladino dalokat, magyar nótát, klezmer feldolgozásokat és héber dalokat, imákat is előadott a Sabbathsong Klezmer Band az elmúlt heti koncertjein Izraelben – írja az Izraelinfo.com portál. A jegyek hamar elfogytak, a programjaik telt házasak voltak.

– Sok „véletlen” közrejátszott a látogatásunkban, de főképpen vigaszt akartunk nyújtani az Izraelben élőknek az október 7-i Fekete Szombat után. Ajándékkoncerteket adtunk, a kiadásaink meghaladták a bevételt. De ami a jegyeladásokból összejött, azt a Szdot Jam kibucnak adományoztuk – nyilatkozta Masa Tamás. A zenekar vezetőjét a turnéról Vadász Éva, az Új Kelet főszerkesztője kérdezte.

A turné lebonyolításáról a zenekarvezető azt mondta: „rengetegen segítettek önzetlenül". Magyarország Tel Aviv-i Nagykövetsége részéről különleges segítséget kaptak: Simó Lili kulturális attasé fuvarozozta a tagokat kisbusszal.

A beszélgetésből kiderül, hogy mindenütt nagy-nagy szeretettel fogadták a zenekart.  A jegyek hamar elfogytak, a programjaik telt házasak voltak. „A Ramat Gan-i színházban kiadósabb volt a koncert, ott kétszer 50 percet játszottunk. Másnap Szdot Jam kibucban pedig csak egy órát terveztünk, de ott is alig akartak bennünket elengedni. Volt kívánság ráadás, természetesen ott is eljátszottuk a kért dalokat" – nyilatkozta a zenész.

A teljes beszélgetést ITT olvashatják.
Illusztráció: 
Sabbathsong Klezmer Band/Facebook

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek